Konak'ı övdü, Karabağlar ve Torbalı'yı suçladı: Zafer Partisi İzmir'den kaçak çalışan açıklaması

TAKİP ET

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, İzmir'de işletmecilik ve işçilik yapan kaçak göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Boyunağa, belediyelerin genel olarak denetimsizliği olduğunu ifade etti ve 'Konak'ta bu işi şimdilik kurtardık. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan çok memnunuz bu konuda.' diye konuştu.

Ege'ye Bakış'tan Gülperi Tibin'in haberine göre Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, il genelinde esnaflık ve işçilik yapan kaçak göçmenlerin, Türk vatandaşı esnafa çıkardığı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce de Basmane’deki Arapça tabelaları kent gündemine getiren Boyunağa, İzmir’in birçok yerinden kendilerine bu konuda şikayet geldiğini belirtti. Boyunağa, belediyelerin ciddi bir denetimsizliği olduğunu ifade ederken, “Biraz da belediyenin denetimsizliği var. Suriyeli – Afgan kaçak göçmenlerin yüzde 99’u kayıtsız çalışıyor. Ruhsatsız çalışılıyor, denetlenmiyor, kayıtsız işçi çalıştırılıyor.” diye konuştu.

“AYAKKABICILAR SİTESİ’NDE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR KİTLE VAR”

Ayakkabıcılar Sitesi’nde, Basmane’deki kaçak göçmen işçilerin sayısından çok daha fazlasının olduğunu söyleyen Boyunağa, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ayakkabıcılar Sitesi’nde büyük bir kitle var. Basmane’deki kaçak göçmen sayısından çok daha fazlası var orada. Şimdi orada Suriyeli iş adamı almışlar derneğe. Ayakkabıcılar sitesi odası var. Orada onlarla iş yapan bir Türk esnaf da işlerinin kötüleşmesinden, tepki çekmekten, aralarının bozulmasından kaygılı. Biz de bunu çok deşmek istemiyoruz. Milletin de ekmeğiyle oynamak istemiyoruz ama bir yandan da durumu vatandaşa anlatmak partimizin vizyonu ve misyonu.”

“HEM İŞ VERENE HEM BELEDİYEYE İŞ DÜŞÜYOR”

İş verenin ve belediyenin bu konudaki tavrının önemine değinen Boyunağa, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Karabağlar’la ilgili çok haber aldık. Karşıyaka, Altındağ, İnciraltı da aynı durumdan çok şikayetçi. Torbalı’da hal çalışanlarıyla ilgli, tarla sahipleri çok şikayetçi. İzmir’in her yerinden bu tarz şikayetler geliyor, çalışmalarımız devam ediyor. Karabağlar’dan da çok şikayet alıyoruz. Maalesef iş veren Türkler de var, onlarla görüşmelerimiz de sürüyor şu an. Burada hem iş verene hem de belediyeye iş düşüyor. Aslında biraz da belediyenin denetimsizliği var. Suriyeli – Afgan kaçak göçmenlerin yüzde 99’u kayıtsız çalışıyor. Ruhsatsız çalışılıyor denetlenmiyor, kayıtsız işçi çalıştırılıyor. Bu da vergi kaçırmaya giriyor.”

“KONAK’TA BU İŞİ ŞİMDİLİK KURTARDIK”

Konak’ta kaçak göçmenlerle ilgili çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını ve bu konuda Konak Belediyesi’nin de etkin rol aldığını söyleyen Boyunağa, “Konak’ta bu işi şimdilik kurtardık. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan çok memnunuz bu konuda. Konak’ta her gün denetim var. İnşalah diğer yerlere de sirayet ettireceğiz bu konuyu.” diye konuştu.

Konak Karabağlar Torbalı