Konak Kent Başkanı Mumcu; "Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabiliriz"

TAKİP ET

Konak Kent Konseyi bir basın açıklamasıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı. Basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan İlgazi, STK'lar, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, Ege'de Barış Derneği Başkanı Zeynep Altıok ve partililer katıldı.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-Konak Kent Konseyi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Yoğun katılımın olduğu kutlamada basın açıklamasını Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu yaptı. Mumcu, barışın öneminin vurgulandığı açıklamada, “1 Eylül Dünya Barış Günü, barışın ve hoşgörünün her türlü çatışmanın üstesinden gelebilecek gücü simgeler. Tüm dünyada yaşanan çatışmalar, savaşlar ve insan hakları ihlalleri, barışın ne kadar hassas ve kırılgan bir değer olduğunu bir kez daha göstermektedir.” İfadelerini kullandı.


“Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabiliriz”
Birlikte çalışarak gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabileceğimizi ifade eden Mumcu, “Bu yıl, Dünya Barış Günü'nün teması "Birlikte Daha Fazla İyiye: Barış İçin Dayanışma, İnsan Hakları İçin İş birliği" olarak belirlenmiştir. Bu tema, uluslararası iş birliğinin ve dayanışmanın, insan haklarının korunması ve sürdürülebilir barışın sağlanması yolunda ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır” dedi.
“Sadece bir gün değil her gün barış”
Barışın sadece bir dönem değil her dönem önemli olduğunu belirten Mumcu, “1 Eylül Dünya Barış Günü, insanlığın ortak umut ve çabalarını yansıtan anlamlı bir gündür. Barışın sadece bir gün değil, her gün hatırlanması ve yaşanması gereken bir değer olduğunu unutmamalıyız. Birlikte daha iyi bir dünya inşa etmek için elimizden geleni yapmalı, barışın ve insan haklarının savunucusu olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz” diye konuştu.


“Barış olmasaydı savaşın iğrenç yüzü ortaya çıkmazdı”
Savaşın ve kanın bu coğrafyada yaşayan bizler tarafından ne kadar iyi bilindiğini açıklayan Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, “6 yıl süren ve 80 milyon insanın hayatını kaybettiği 2. Dünya savaşının başladığı gün olan 1 Eylül günü, savaşın ne kadar iğrenç ve barışın ne kadar gerekli olduğunu hatırlamamızı sağlıyor. Bu topraklarda yaşayan bizler, barışın anlamını ve değerini en iyi bilenleriz. Binlerce yıldır savaş ve kanın hüküm sürdüğü bu coğrafyada barış hep en önemli şey barış olmuştur. Çatışmaların ve silahların sustuğu, komşularıyla beraber yaşayan bir ülke istiyoruz. Kardeşlik içinde yaşayan bir ülke olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


İnadına barış diyenlerdeniz
Dünyanın herhangi bir yerindeki savaşın herkesi etkileyeceğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bugün hala Suriye’de süren savaşın bize katkısının ne olduğunu tartışmak gerek. İnsanın insana yaptığı en büyük kötülüktür savaş, oysa insanın insanla birlikte mutlu yaşayacağı şeyin adıdır barış, barış insanın en büyük yolculuğudur. Bir yerde savaş varsa herkes payını alır, çünkü artık dünya birbiriyle bütünleşmiştir. Bizim payımıza Suriye’deki savaştan sığınmacılar ve ülkemizin işgali düştü. Bizler, insanların mutlu olabileceği en basit ve maliyetsiz şeyin barış olduğunu biliyoruz, savaşın 2 kazananı var, 1 yayılmacılar 2 silah tüccarları. Biz inadına barış diyen insanlardanız” dedi.

 

Konak Kent Konseyi 1 Eylül Dünya Barış Günü