KONAK SEÇİMLERİNDE İMZA TARTIŞMASI

TAKİP ET

Konak CHP'nin bugün başlayan delege seçimlerinde Atilla Mahallesi'nde seçim saati ve imza tartışması yaşandı

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- CHP Konak’ta bugün başlayan mahalle delege seçimleri büyük bir rekabet ve gerginlikle başladı. CHP Konak ilçe eski başkanı Ali Yılmaz, Atilla Mahallesi’nde sahte imzaların atıldığını iddia etti. Yılmaz; seçim saatinin de değiştirildiğini gerekçe göstererek seçimin iptali için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

SAAT DEĞİŞİKLİĞİ 7 GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİLMELİ

CHP Konak ilçe eski başkanı Ali Yılmaz, Atilla Mahallesi seçiminin geçen hafta açıklanan takvime göre 16.00 ile 18.00 arasında yapılacağını ancak daha sonradan CHP İl Yönetimi’nin seçim saatini 10.00 ile 12.00 arasına aldığını bununda tüzüğe aykırı olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, “Seçimin 16.00’da başlaması lazımdı ama biz seçimi 10.00’da başlattık. Ancak yönetmeliğe göre saat değişikliğinin 7 gün önceden bildirilmesi gerekiyor. Eğer saatini değiştirdiyse tarihini de değiştirmesi gerekiyordu” dedi.  

Atilla Mahallesi’nde bulunmayan üyelerin yerine imza atıldığını da iddia eden eski başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Üyelerin yerine imza atarak, üye çoğunluğunu sağlamaya çalışıyorlar, biz o nedenle seçime itiraz edeceğiz. Bu konuda da tutanak tuttuk.”

ALİ YILMAZ PROVOKASYON ORTAMI YARATIP SEÇİMİ İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Bu konuda ki iddialara cevap veren CHP Konak Başkanı Çağrı Gruşçu, bu iddiaların kesinlikle doğruyu yansıtmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ali Yılmaz, Lütfü Türker ile beraber geliyor ve burası kendi mahallesi olmamasına rağmen Lütfü Yılmaz’a 3 kişinin imzasını attırıyor ve oy kullanılmadan çıkılıyor. Bu tamamen provokasyona dayanan bir yaklaşım ve tamamen seçimi iptal ettirmeye çalışıyorlar. Seçimin iptali için bilinçli olarak yapılan bir hareket. Arkadaşlar durumu hemen fark ederek müdahale ediyorlar. Biz de bu 3 kişi hakkında tutanak tuttuk ve disiplin soruşturması açacağız. Ayrıca tutanakta tutmadılar. Hiçbir sorun yok. Atilla Mahallesi’nde seçim sulh içerisinde devem ediyor. Bu barışı bozmaya çalışan Ali Yılmaz gibi bireysel siyasetçiler provokasyona uğraşıyor ama biz bunlara gelmiyoruz. Ayrıca seçimin tarihini değiştirseydik 7 gün önceden bilgi vermemiz gerekirdi. Ancak saat hususunda böyle bir şey geçerli değil” diye konuştu.