Konak'ta 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda yapıldı

TAKİP ET

Düzenlenen programa Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal ŞİMŞEK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini ilişkin ilk konuşmayı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Makbule TAŞKIN yaparak yaz tatilinin ardından okula başlamalarının mutluluğunu belirterek başarılı olabilmek için çok çalışacaklarını söyledi.

  Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal ŞİMŞEK de konuşmasında ”Yeni bir eğitim yılının ilk gününde sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiasına siz değerli velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 144 okulumuzda 6.000 öğretmenimiz ve bizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı umudumuz olan 60.000 öğrencimiz ile büyük bir heyecan içerisinde eğitim öğretime başlıyoruz.” Dedi. Konuşmasında velilerimize de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Serdal ŞİMŞEK: “Artık çocuklarınız bizlere emanet, onları en az sizin kadar seveceğimizden emin olabilirsiniz. Sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteği ile daha güzel eğitim ortamları oluşturacağımıza, öğrencilerimizin başarılarını daha da arttıracağımıza ve onları hayat en iyi şekilde hazırlayacağımıza yürekten inanıyoruz. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.” Dedi.

  Tören, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin okudukları şiirler, hazırladıkları halk oyunu ve dans gösterileri ile devam etti.