KONAK'TA PANKART KOVALAMACASI!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu aleyhine asılan pankartları toplamak isteyen CHP'liler ile pankartları asanlar arasında filmleri aratmayan kovalamaca yaşandı. Pankartları asanlar CHP'lilerden kaçarken Ak Parti İzmir İl Başkanlığı binasına kaçtı. CHP'liler tarafından buraya sığınan araçlardan pankartlar alındı. Konuyla ilgili CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne ifade için çağrıldı.

Bir grup tarafından Yeşildere, Üçyol mevkileri ile Karabağlar, Konak ve Bayraklı ilçelerinin bazı bölgelerine İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karikatürize edilmiş fotoğrafı ve "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Küfür etme İzmir istemiyor", "Küfür etme istifa et. İzmir seni istemiyor" sözleri yazılan ayaklı pano, afiş ve posterlerin asıldığını öğrenen CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Konak Belediye Meclis Üyesi Zeki Günen, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Vahap Batihan ve Recep Çatuk ile gençlik kolları üyesi gençler bunları toplamak için harekete geçti. Asılan pankartlaı toplamak isteyen CHP'liler ile kimliği belirlenemeyen isimler Yeşildere'de karşı karşıya geldi. CHP'lileri gören araçların kaçması üzerine  adeta filimleri aratmayan kovalamaca yaşandı. Takip edilen 2 araçtan biri izini kaybettirirken diğerinde bulunanlar Ak Parti İzmir İl Başkanlığı önünde nöbet tutan polislere sığındı. Burada polisler tarafından durdurulan CHPliler araçta bulunan pankartları aldı. CHP'liler polisler ile yapılan görüşme sonrasında olay yerinden ayrıldı. 

Konuyla ilgili GERÇEK HABERCİ'ye açıklamada bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, gelen bilgi üzerine pankartları toplamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Tesadüfen arşılaştığımız bu isimler bizi görünce Ak Parti İzmir İl Binası'na sığındı. Burada yaptığımız görüşme sonrasında ben ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'i ifademize başvurulmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağırdılar. Parti Meclisi Üyemiz olan Avukat Seda Erdan Kılıç ile ifade vermeye gideceğiz. Kendi ahlaksızlıklarını örtmek için Genel Başkanımızı karalamaya yönelik başlatılan bu alçakça iftira kampanyasına geçit vermeyeceğiz. CHP'liler olarak Genel Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.