Konfeksiyoncular isyan etti: "Fiyat tutturamıyoruz" 

TAKİP ET

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında yabancı firmaların Türkiye'de üretimi durdurduğu iddialarına da değinen Sertbaş, 'Fiyat tutmadı zaten. Adamların da yapacağı bir şey yok, istedikleri fiyatı veremedik.' diye konuştu. 

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- Yüksek enflasyon ve kur dengesizliği konfeksiyoncuları da vurdu. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, konfeksiyon sektörünün durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’de şu ana kadar durumun iyi olmadığını belirten Sertbaş, konfeksiyon işçilerinin Mısır’a gitmeyi planladığını da belirtti. Ayrıca, Mısır üzerinden konfeksiyon sektörüne 2 milyar dolar yatırım olduğuna da değinen Sertbaş, oradaki maliyetin Türkiye’ye kıyasla yarı yarıya hatta yarıdan da düşük olduğunu söyledi. 

“FİYAT TUTTURAMIYORUZ”  
Sertbaş, yabancı büyük firmaların Türkiye’de üretimi durdurduğuna yönelik iddiaları da yanıtladı. İmalat için firmalara istedikleri fiyatları veremediklerini aktaran Sertbaş, “Fiyat tutmadı zaten. Adamların da yapacağı bir şey yok, istedikleri fiyatı veremedik. Onlar da aldılar siparişlerini götürdüler, yaptırılması gereken fiyatlara yaptırıyorlar.” diye konuştu. 
Sertbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Mısır, Hindistan, Bangladeş... Bu firmalara bizden çok daha düşük fiyatlar veriyor. Bizde kur arttı, seçim sonrası biraz heveslendik ama asgari ücret artış konusu sebebiyle biz yine eski pozisyonumuza geldik. Yine hala fiyat tutturamıyoruz.”

“2024’Ü BİLE KAYBEDER GİBİYİZ” 
Konuşmasının devamında önümüzdeki dönem için beklentilerine değinen Sertbaş, “Geçen seneyi tutturabilirsek ne mutlu bize diyoruz. Artış bekleme şansımız yok zaten ama 2024’ü bile kaybeder gibiyiz artık yavaş yavaş.” dedi. 

“KAYBIMIZ ARTACAK” 
2023’ün ilk 6 ayında yüzde 5 – 6 oranlarında kayıp yaşandığını belirten Sertbaş, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: 
“Yüzde beşlerde altılarda kaybımız var ama artacak. Şu anda ağustos, malum tatil dönemi. Müşterilerin reaksiyonlarını sipariş anlamında eylülde göreceğiz. Yıl sonuyla ilgili beklentileri ondan sonra konuşmakta fayda var ama genelde bir kasım aralıkta hareketlenir siparişler. O hareketlendiği zaman da geçen seneyi yakalarız diye düşünüyorum.”

Ege Hazır Giyim Konfeksiyoncu isyan etti Fiyat Burak Sertbaş