KOSBİ'de 48 saatlik enerji kısıtlaması: Bazı sektörler kısıtlamadan muaf

TAKİP ET

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) 48 saatlik elektrik kısıtlaması yapılacak. Bu kısıtlamadan açıklanan bazı sektörler muaf tutulacak.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Türkiye'deki Organize Sanayi Bölgeleri'nde elektrik kısıtlamaları başladı. 500’ün üzerinde fabrikaya sahip olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) de muaf olan sektörler dışında 48 saatlik elektrik kısıtlaması yapılacak. Elektrik kısıtlaması 26 Ocak Çarşamba günü başlayacak.

Porsuk, “Sanayicilerimiz büyük oranda bu kısıtlamaya uydu”
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, elektrik kesintisi değil kısıtlaması olduğuna dikkat çekerek, “TEİDAŞ’tan gelen telefon ile elektrik kısıtlaması haberi verildi. Biz o kısıtlamayı sanayicilerimize bildirdik. Şu anda yüzde 90 oranında kısıtlı bir elektrik kullanımı söz konusu. Daha sonra bazı sektörlerde bir yumuşama oldu” dedi.
Söz konusu kısıtlamadan ilaç, gıda, cam, seramik, demir-çelik sektörlerinin muaf olacağını belirten Porsuk, “Bizde de birkaç firma var, bu firmalar hiçbir kısıntı olmadan enerji kullanabiliyor. Bizim kesinlikle kesinti olacağı ile ilgili bir yazımız yok. Sadece yüzde 90 kısıtlama yapılacağı ile ilgili sanayicilerimizi bilgilendirdik. Sanayicilerimiz büyük oranda bu kısıtlamaya uydu” diye konuştu.
“Şartlara uyulmazsa TEİDAŞ tüm OSB’yi kesebilir”
Porsuk, kısıtlamaya uymayan birkaç firmanın olduğu daha sonra uyarıların ardından sıkıntı kalmadığına dikkat çekerek, “Bizim sanayicimizin farkı kojenerasyon dediğimiz kendi enerjisini kendi üreten 5-6 firma var. Birkaç sanayicimiz ihtiyacını karşılayacak jeneratör aldılar ya da kiraladılar. Kısıntıya uymayanı uyarıyoruz ve ikincide direkt keseceğimizi ifade ediyoruz. Çünkü biz kesmezsek şartlara uyulmadığı için TEİDAŞ bütün organizenin elektriğini keseceği yönünde sanayicilerimizi uyarıyoruz” açıklamasını yaptı.