KPSS Mağdurları İçin Kanun Teklifi

TAKİP ET

Soruları çalınan sınavlar için CHP'li Sezgin Tanrıkulu kanun teklifi verdi.

ÖSYM'nin düzenlediği 2009, 2010 ve 2012 KPSS ile birlikte 2013 Yabancı Dil Sınavı-ALES ve İç Denetçilik Sınavlarında çalınan sorulara ilişkin CHP'li Sezgin Tanrıklulu'ndan kanun teklifi geldi.

Tanrıkulu, sınav hilesi kesinleşenlerin yerine o dönem mağdur olan adayların göreve getirilmesi talebinde bulundu.CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2009, 2010 ve 2012 yılları KPSS sınavı ve 2013 yılındaki Yabancı Dil Sınavı-ALES ve İç Denetçilik Sınavları sorularının çalınmasına ilişkin TBMM'ye bir kanun teklifi sundu. Gerçekgündem'de yer alan habere göre Tanrıkulu, verdiği teklifte, usulsüzlüğün kesinleşmesi durumunda sınavda mağdur olan adayların göreve atanmaları talebinde bulundu.

Teklifin ilgili bölümü şöyle:Kamu Personeli Seçme Sınavında usulsüzlük yaparak kamu görevine yerleştiği yargı kararı ile tespit edilen ve bu nedenle meslekten ihraç edilen kamu personellerinin yerine, talep etmeleri halinde, ilgili yerleştirmede söz konusu usulsüzlük nedeniyle mağdur olan aday veya adaylar yerleştirilir. Bu amaçla yapılacak yerleştirmelerin usul ve esasları ÖSYM tarafından 3 ay içinde çıkarılacak bir yönetmelik ile belirlenir. 2009, 2010 ve 2012 KPSS’de çalınan sorular nedeniyle mağdur olan adayların haklarının geri verilmesi amacıyla bu kanun teklifi hazırlanmıştır. 

kpss ales İç denetçilik sınav Çalınan sorular