Kulis: Erdoğan'dan asgari ücretin zammı için oran talimatı

TAKİP ET

Asgari ücrette gözler komisyonun bugün yapacağı toplantıya çevrilmişken Olcay Özdilek Halk TV'de yerel seçim öncesinde Erdoğan'ın ücreti 17 bin liranın üzerine çıkarmak isteyebileceğini yazdı.

Halk TV'nden Olcay Özdilek bugün Halk TV'deki köşesinde "Ankara’da kulislerde, işveren kesiminin, yeni asgari ücretin 17 bin TL’yi geçmemesini istediği konuşuluyor" diye yazdı. 

Özdilek'in yazısından bir bölüm şöyle: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerel seçime giderken geniş kesimler üzerinde yaratacağı psikolojik etkiyi de göz önünde bulundurarak, halen 11 bin 402 TL olan asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması talimatını verebileceği ifade ediliyor. 

Bu durumda asgari ücret, 17 bin 103 TL’ye çıkacak.

Bu oranda yapılacak zam, seçim meydanlarında iktidara sonuna dek kullanacağı önemli bir propaganda malzemesi de sunacaktır.Kuşkusuz, yeni ücret 17 bin TL’yi aşsa da yüksek enflasyon ortamında güneş görmüş kar gibi eriyecek, yılın ikinci yarısı için yeni bir zam beklentisi gündeme gelecektir."

BUGÜN YENİDEN TOPLANIYORLAR

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücret için süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iki kez toplanmasının ardından gözler üçüncü toplantıya çevrildi. Asgari ücrete ilişkin kritik görüşme saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşecek.

11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı.

Toplantıda temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. İki toplantıda da henüz bir rakam telaffuz edilmedi.
 

Erdoğan asgari ücret