Kulis Haber; Muharrem İnce Parti Logosu İçin Başvurdu

TAKİP ET

Muharrem İnce'nin kuracağı partinin adını açıklamasının ardından gözler parti logosuna çevrildi. CHP'den istifa ederek çalışmalarını hızlandıran İnce'nin kurması beklenen partisinin logosu için başvurduğu ileri sürüldü.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- Memleket Hareketi adıyla Türkiye’yi dolaşan Muharrem İnce’nin kurmayı planladığı parti için çalışmaları hızlandırdı. Ankara siyaset kulislerinde Memleket Partisi adıyla yeni parti kuracağı açıklanan İnce’nin CHP’den istifa ettiği 8 Şubat tarihinin ardından başlattığı çalışmalar sonrası ortaya çıkan logo için 19 Şubat 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurduğu iddia edildi. 

3 Başvuru var
Türk Patent ve Marka Kurumu’na ait https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_result#trademark_result adresinde başvuru incelemelerinde Memleket Partisi adına 3 başvuru olduğu dikkat çekiyor. Başvurulardan ikisi 19 Şubat tarihinde 027319 ve 027527 nolu dosyalarla yapılırken diğeri ise 21 Şubat tarihinde 027820 dosya numarası ile yapılmış. 19 Şubat tarihli başvurular  siyasi partiler için kullanılan 41 nolu “Nice Kodu” ile yapılması dikkat çekiyor. Söz konusu başvurulardan biri logo şeklinde tasarlanırken diğeri ise partinin adının resmi yazım karakterleri için olduğu öne sürüldü.

İşte o logo: