Kulislerdeki son iddia: "Oğuz Kaan Salıcı parti içi muhalefeti topluyor"

TAKİP ET

Gazeteci Serdar Öztürk, CHP Genel Başkanı olmadan önce ön seçim olacağını söyleyen ancak bunun yerine sonuçlarına uyulabilir bir temayül yoklaması olacağını açıklayan Özgür Özel'e tabandan tepkiler olduğu yönündeki kulis bilgisini paylaştı. Öztürk, Oğuz Kaan Salıcı'nın 40 il başkanı ile Salı günü toplantı gerçekleştireceğini söyledi.

GERÇEK HABERCİ- KULİS HABER-Salı günü, Oğuz Kaan Salıcı'nın ofisinde 40 civarında il başkanının toplanacağını ve il başkanlarının Özgür Özel'in seçim süreci hakkındaki vaatlerini yerine getirmediği için rahatsız olduğunu öne süren Öztürk, partinin eski haline dönmemesi ve Kılıçdaroğlu'nun değişimini sorgulayan seslerin yükseldiğini belirtti.

Parti meclisinde birliğin olmaması ve bazı isimlerin alakasız konularda seçilmiş olmasının eleştirildiğini ifade eden Gazeteci Serdar Öztürk şöyle devam etti:
“Bir hafta önce kurultay yapıldı. Daha parti meclisi toplandı. MYK belirlendi şimdiden CHP'nin içinde yeniden olağanüstü bir kurultay tartışması başladı. Çünkü oluşan MYK'ya baktığınız zaman Özgür Özel'in de MYK toplantısından sonra kendisinin adayken hatta değişim diye yola çıktıklarında bu sadece kişisel değişim değildir sadece liderin değişimi değildir diyerek özetledikleri durumda ilk başta yapılması gerekenlerden ön seçimin yapılmayacağını söyledi. Ne dedi ona sonuçlarına uyulabilir bir temayül yoklaması. Siyasi tarihimize yeni bir kelime eklendi. ‘Sonuçlarına uyulabilir temayül yoklaması.’ Temayül yoklaması dediğiniz şey sandık kurularak yapılabilir bir şey değilki. Anketlere partinin görevlendirdiklerinin o bölgelerde yaptığı araştırmalara göre düzenledikleri rapor sonucu MYK, genel başkana sunulan kağıt parçası. Ön seçim olmadığı gibi önümüzdeki hafta söylemiştim. Bir tüzük kurultayı kararı almıştı Kemal Kılıçdaroğlu son parti meclisi toplantısında. Onu da öğrendik ki şimdi zaman darlığı nedeniyle yerel seçimler sonrasına ertelenmiş. İkisini yapmadığınız zaman CHP'nin eleştirdiğiniz bir önceki veya ondan önceki yönetiminden hiçbir farkınız kalmıyor. Şu anda Erdoğan'ın istediği bir CHP yok. Kılıçdaroğlu’nun kendisine bir ofis ayarlamış. Yer bulunmuş. Ama henüz bir şey yapılmayacak. O görevi Oğuz Kaan Salıcı üstleniyor. Yine duyumlarıma göre Salı günü CHP'nin mevcut çok sayıda il başkanı 40 civarında olabilir. Oğuz Kaan Salıcı'nın ofisinde toplantı yapacaklar.” 
“İl başkanları üç şeyden rahatsız”
İl başkanlarının bazı konularda rahatsız olduğunu da ifade eden Öztürk şunları dile getirdi;
“Özgür Özel seçildikten sonra dedi ki 'Sabahleyin il başkanlarıyla toplanacağım. Onlardan alacağım isimler, önerilerle eşit dağılım yapıp, ona göre parti meclisi yapacağım' demişti. Bir defa ona hiç uyulmadı. İl başkanları tarafından bu ifade ediliyor. Örgütü çalıştırabilmek için ön seçimin şart olduğunu biliyor. İl başkanları, ilçe başkanları da biliyor. Örgüt zaten küskün. En son genel merkezin merkezden atadığı milletvekilleri yüzünden örgüt zaten çalışmıyor. Tüzük kurultayı yapılmayacaksa parti eski CHP haline dönmeyecekse yani birilerinin iki dudağının arasında devam edecekse o zaman biz Kılıçdaroğlu'nu niye değiştirdik? Bu sesler yükselmeye başlamış şimdi içeride. Bu yüzden Oğuz Kaan Salıcı ile bu toplantıyı yapacaklarmış. CHP içinde şu anda seçilenler içinde bir birlik tek birlik göremiyorsunuz. Parti meclisi 60 kişi. Bu 24 kişi ilk parti meclisi toplantısında genel başkan MYK'ya aldı. Bunlar içinde dört kişinin partide idari görevi var. Dediler ki bunlar gölge kabine. Bunun bir defa parti içinde şöyle bir eleştirisi var. Gölge kabine nedir? Ne yapacak? Bazı isimler hiç alakaları olmayan konularda seçilmişler."

Serdar Öztürk Kulis iddia Oğuz Kaan Salıcı CHP Özgür Özel