Kültürpark Platformu Üyesi Altay Köse, "Kültürpark'ın kendi meclisi olsun"

TAKİP ET

Kültürpark Platformu Üyesi Altay Köse, 'Kültürpark'ın kendi meclisi olsun. Bütün dünya parkları böyle yönetiliyor' dedi.

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ - Pelin Uzun’un sunduğu ve Gazeteci Adem Nakçı’nın yorumladığı Gerçek Haberci ile Gündem’in bugünkü (25 Ocak) konuğu Kültürpark Platformu üyesi Altay Köseydi. Herkesin Kültürpark ile ilgili bilgi alması için çalıştığını ifade eden Köse, “Belirsizlik o kadar çok ki ne yaptığını denetleyebileceğimiz ya da katkı sunacağımız bir şey yok anca size düşen görev muhalefet olmak” dedi. Köse, herkesin Kültürpark hakkında güzel konuşmayı tercih ettiğini; ama gerçeğin daha farklı olduğunu vurguladı.
Köse, Kültürpark’ın kentin kalbi ve özgürlük alanı olduğunun altını çizerek, “Şehrin ortasında yer alan bir parkın her türlü özelliğini taşıyor, Kültürpark. İçinde barındırdıklarıyla tarihi-kültürel kimliği ile kentin belleğini oluşturmuş bir geçmişe sahip bir alan” diye konuştu.
“İmar planının olması gerekli”
Tekrar Kültürpark tartışmalarının alevlenmesinin en büyük sebebinin doğal sit ve tarihi sit alan olması, herhangi bir işlem yapılabilmesi için imar planının olması gerektiğini söyledi. Köse: “Bir süredir belediye koruma amaçlı imar planını tekrar gündeme aldı. Bunun yapılacağını bununla ilgili kamuoyuyla paylaşacağını söyleyen 1-2 yıla yakın bir süredir yaptığı bir çalışmanın dışarıya aktardığı süreci tekrar tartışmaları alevlendirdi” sözlerine yer verdi.
“Kültürpark’ın kendi meclisi olsun”
Tunç Soyer’in hazırlamış olduğu “Kültürpark Anayasasını” gördüğünü de ifade eden Köse sözlerine şöyle devam etti:
“Gördük, inceledik. Anayasa dediğiniz şey anayasa mahkemesiyle denetlene bilirliğiyle, koruna bilirliğiyle, topluma açık olmasıyla olur. Sizin istediğiniz şekilde olmaz. Koruma amaçlı imar planı elmanın yarısıdır. Çok önemlidir. Belediye olarak ısrar ettiğiniz yanlışlardan dönün çünkü bunlar kayıta girdiği zaman ki bugün yaşanan zaten daha farklı bir durum ama ilerde her şeyi yapmaya açık bir duruma getirecek. İkinci olarak da buraya bir alan yönetim planı oluşturun, afet planı oluşturun, buranın kendi meclisi olsun. Bütün dünya parkları böyle yönetiliyor.”