Kültürpark'taki eski İZFAŞ binası vakıf üniversitesine veriliyor

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 Mart 2019 tarihinde, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi bir yazı yazarak, eski İZFAŞ binasının “tahsis” işlemlerinin tamamlandığını bildirdiği ve “kullanıma yönelik işlemlerin yürütülmesi”ni istediği öğrenildi.

BirGün, Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında, eski İZFAŞ, yeni Kültürpark Şube Müdürlüğü kullanımında olan hizmet binasının, Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıl süreyle tahsisine yönelik yazışmalara ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne hitaben yazılan 08.03.2019 tarihli resmi yazıda, tahsis sürecinde sona gelindiği ve kullanıma yönelik işlemlerin yürütülmesi isteniyor.

TAHSİS BAŞVURUSU

İzmir Tınaztepe Üniversitesi, 12.09.2018 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvurarak, Fuar Kültürpark’taki eski İZFAŞ hizmet binasının, Üniversitenin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması amacıyla 3 yıl süreliğine kendilerine tahsis edilmesini istiyor.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin tahsis talebi, aynı gün, jet hızıyla değerlendirilip İzmir Büyükşehir Belediye Meclis gündemine getirilerek görüşülmesi sağlandı. Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda görüşülen tahsis talebi, 12.09.2018 tarih ve 1037 sayılı karar ile oybirliği ile uygun bulundu.