Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem

TAKİP ET

AFAD Malatya'da 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen depremin merkez üssü Yeşillyurt olarak açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Osmaniye Elazığ başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD sarsıntı sonrası " Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan CNN Türk'te verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: Çok daha yüksek bir şiddette hissettik depremi. Şu an ekiplerimiz sahada, olumsuz bir durum bize intikal etmedi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havasu hakim.

DİYARBAKIR VE ANTALYA DA SALLANMIŞTI

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde saat 15.25'te meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından bir deprem haberi de Antalya'dan gelmişti. Merkez üssü Gazipaşa açıkları olan depremin büyüklüğünü AFAD 4.5 olarak duyururken Kandilli 4.6 olarak açıklamıştı.

 

Malatya 5.3 deprem