Malazgirt Zaferi ekinliğinde konuşan Erdoğan'dan "2023'te sandıkları patlatma" çağrısı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıldönümü etkinliğinde, '2023 seçimlerinde sandıkları patlatma' çağrısında bulundu.

Etkinlikler 1071 Sultan Alparslan Otağı ve Türk boylarını temsil eden 16 kıl çadırının kurulduğu Malazgirt Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı’nda yapıldı. Jandarma mehter takımının gösteri yaptığı törende, Kuran da okundu.

Erdoğan, konuşmasında “Tek bir masumun canına halel getirmedik” iddiasında da bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Malazgirt çeyrek asır önce Türklere yeniden aralanan Anadolu kapılarının bir daha kapanmamak üzerine ardına kadar açılan kapının adıdır. Bu zaferden önce ecdat Kayseri’den Konya’ya, hatta İstanbul Boğazı’na kadar zaten Anadolu’ya yayılmıştı. Ama henüz bu toprakları bütünüyle güvenli ve huzurlu bir belde haline dönüşememişti. Sultan Alparslan, Malazgirt’teki zaferi ile Anadolu’yu bir eman yurdu haline getirmiştir.

Bugün burada biliyorsunuz cuma namazımızı kılacağız. Ecdadımızın izinde aynen yürüyeceğiz.

Merhum Gençosmanoğlu aylardan ağustos günlerden cuma diyerek başladığı şiirinde bu tabloyu şöyle anlatıyor: “Yiğitler kan döker, bayrak solmaya. Anadolu başlar vatan olmaya. Kızıl elmaya hey, kızıl elmaya. En güzel marşını vurmadan mehter. Ya Allah… Bismillah… Allah’u ekber.”

Malazgirt, milletimizle birlikte tüm İslam dünyasının, Müslümanların da bir zaferidir. Malazgirt, bu coğrafyada kazandığımız diğer tüm zaferlerin ilk adımıdır, anasıdır, bereketli kaynağıdır.

Bizi ecdadın özellikle yâd ettiği, hele sürekli olarak düşmana bakışını ifade ettiği yerde bizden tıpkı Sultan Alparslan gibi tıpkı Osmangazi’nin, Fatih’in, Yavuz’un, Sultan Süleyman’ın yaptığı gibi bugün de er meydanında her türlü mücadeleyi verirken tek bir masumun canına halel getirmemiş ve bu hassasiyet içerisinde hareket ediyoruz. Bayrağımızın dalgalandığı her yerin güven ve huzur sembolü olarak görülmesinin gerisinde bu anlayış vardır. Elbette bu inceliği istismar etmek isteyenler çıkmaktadır. Ama biz vakur ve kararlı duruşumuzla onların da üstesinden gelmeyi biliyoruz.

Hiçbir saldırıya, hiç bir oyuna, hiç bir tuzağa tahammülümüz yoktur. Bayrağımızla sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi bilsinler ki affetmeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

Ülkemizdeki son dönemde en iddialı vizyonun Cumhuriyetin 100’üncü yılına adadığımız 2023 hedefleri için milletimize söz verdik. Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Cumhur ittifakı olarak 2023’te sandıkları patlatmaya var mıyız?