Manisa'da 1 Asker Hayatını Kaybetti 350 Asker Hastanelik Oldu

TAKİP ET

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bir asker yaşamını yitirdi 350 asker hastanelik oldu.

Manisa'da bulunan 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi geçirdikleri iddia edilen 350 asker hastaneye kaldırıldı, bir asker şehit oldu. Konuya dair açıklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer askerlerin çoğunun taburcu edildiğini bir askerin hayatını kaybettiğini 54 askerin ise tedavisine devam edildiğini açıkladı. Güvençer hayatını kaybeden Er Hüsnü Özel'in ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

Acemi er eğitimlerini tamamlamışlardı

Geçtiğimiz salı günü gece Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan askerlerin rahatsızlanması üzerine gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 350 askerin acemi er eğitimini tamamlayıp ertesi gün dağıtıma çıkacak olan askerler olduğu öğrenildi. Konuya dair açıklama yapan Manisa Valisi, askerlerin bağırsak yolları enfeksiyonundan kaynaklandığını, kaynağın sebebini araştırdıklarını söyledi. 

Ölen er hakkında da açıklama yapan vali, askerin ölümünün enfeksiyondan kaynaklandığına dair bir bulgu olmadığını söyledi. Güvençer, askerin ölüm nedeninin araştırıldığını belirtti.

manisa asker piyade eğitim tugay Ölüm