Mansur Yavaş'tan 'başka parti' iddialarına cevap: Olacaksam CHP'den olurum

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'CHP'den aday gösterilmek istenmediğine' yönelik iddialara Yavaş cephesinden cevap geldi. Yerel seçimlere 7 ay kala muhalefetteki umutsuzluğa anlam veremediğini söyleyen Yavaş, başka partiden aday gösterilme ihtimaline karşın ise "Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek noktayı koydu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında, "Adaylığını açıkladı ama CHP içinde istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı'nın da adı geçiyor. CHP istemezse İYİ Parti ister, hatta AK Parti bile onu ister" sözlerine cevap verdi.  

Yavaş cephesinden kendisine mesaj iletildiğini söyleyen Altaylı, "Anladığım kadarı ile bu iyi niyetli cümleme biraz alınmış" derken "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek başka parti iddialarına kapıyı kapattı. 

"BİRBİRİNE DÜŞMÜŞ MASANIN KİMSEYE FAYDASI YOK"  

Mansur Yavaş, yerel seçimler öncesi muhalefetteki moralsizliğe anlam veremediğini söylerken, "Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri kaybedildi ama 19 büyükşehiri yerelde kazanacak oya ulaşıldı. Keza kazanılacak ilçe sayısında da artış var. Bu dağınık tablonun, bu birbirine düşmüş masanın kimseye faydası yok" diye konuştu. 

YAVAL'TAN 'MASAYI TOPLAMA' PLANI!  

ABB Başkanı Yavaş, Eylül ayı içinde 6'lı masanın liderlerini bir davet ile bir araya getirip, yerel seçimler öncesi yeniden bir fikri beraberlik ve ortaklaşa gidilecek bir yerel seçim için aynı masada toplamayı planlıyor. 

Yavaş'ın aynı zamanda ABB'ye yeniden aday gösterilmesine karşın tekrardan kazanacağını düşündüğü aktarıldı. CHP dışında bir partiden aday olmaya niyeti olmadığı aktarılan ABB Başkanı'nın adaylık açıklamasının, 'psikolojik üstünlüğü ele geçirmek' amacıyla yaptığı öğrenildi.  

Mansur Yavaş CHP aday