MEB'den, ilahiyatçı Cemil Kılıç'a yeni soruşturma

TAKİP ET

"Diyanet'in Atatürk'e yönelik hutbesine ilişkin eleştirilerim nedeniyle itibarsızlaştırma suçu işlemişim"

İlahiyatçı yazar ve Din Kültürü öğretmeni Cemil Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendisi hakkında yeni bir soruşturma başlattığını duyurdu. Kılıç, “Diyanet'in Atatürk'e yönelik hutbesine ilişkin eleştirilerim nedeniyle itibarsızlaştırma suçu işlemişim. Kılıçdaroğlu ile görüşmemden dolayı da siyaset yapma suçu işlemişim" dedi.

Hedef gösterilen Atatürkçü ilahiyatçı yazar ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımları nedeniyle daha önce soruşturma başlatmıştı.

Kılıç, kişisel Twitter’dan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “yine” soruşturma başlattığını duyurdu.  Kılıç, soruşturmanın Diyanet'in Atatürk hutbesine ilişkin eleştirileri ve Kılıçdaroğlu ile görüşmesi gerekçe gösterilerek açıldığını bildirdi.

Kılıç, paylaşımında “MEB, az önce hakkımda yine soruşturma açtı. Diyanet'in Atatürk'e yönelik hutbesine ilişkin eleştirilerim nedeniyle itibarsızlaştırma suçu işlemişim. Kılıçdaroğlu ile görüşmemden dolayı da siyaset yapma suçu işlemişim. 2 kez kademe durdurma cezası verilip ihraç ediliyorum.

Atatürk Cumhuriyetini savunmaktan vazgeçmem...” ifadelerini kullandı.