Memiş Sarı'dan 'asgari ücret' açıklaması: "Emekçilere korku verilmeye çalışılıyor"

TAKİP ET

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücret zammına işaret ederek, 'Görüşmelerin başladığında ilk korku işçilere ve emekçilere verilmeye çalışılıyor' diye konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonları etkileyecek asgari ücret zammının ilk toplantısını 7 Aralık tarihinde gerçekleştirecek. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, milyonların beklediği asgari ücret zammını GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Sarı, asgari ücretin refah payı ile birlikte 13 bin TL olması gerektiğini dile getirerek, “Asgari ücret görüşmeleri başladığında ilk korku işçilere ve emekçilere verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

“Bütün bileşenler masada olmalı”

Asgari ücret ne kadar yüksek olursa o kadar çok işçi kıyımı olacağının dile getirildiğine dikkat çeken Sarı, “Her şeyden önce asgari ücretin yüksek olması işçilerin işten atılmasını gerektirmiyor. Patronlar ve hükümet kendi sermayesinden biraz fedakârlık ederse asgari ücretin yaşanılabilecek bir ücrete dönüşmesi kaçınılmazdır. Bugün tek kişinin 1 aylık masrafı ortalama 7 bin 800 TL. Eğer bu asgari ücretli bir aileyi geçindiriyorsa para ele geçmeden bitiyor. Bu ülkede asgari ücretin 13 bin TL olması önemlidir” ifadelerini kullandı.

Sarı, tüm tarafların masada olması gerektiğini vurgulayarak, “AKP hükümet, bütün toplumu asgari ücretliler toplumu yapmak için düşük tutuyor. Asgari ücret toplumsal olarak yapılan en büyük TİS’tir. Bu yapılırken emekliler, tüm sendikalar bu işin içinde olmalıdır. Mutabakat ile sağlanacak bir asgari ücret komisyonu işçisiyle esnafıyla herkesle ortak imza metni açılmalı. Yüzde 100’lük zam dahi olsa yılbaşındaki asgari ücrete göre belirlediğimizde 8 bin TL, ediyor. Bunun üzerinde de 8 bin 500 TL artı refah payı ile 13 bin TL olmalı diyoruz” açıklamasını yaptı.

Memiş Sarı asgari ücret Emekçi