Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz:  "Yerel seçimlerde İzmir'in her yerinde olacağız"

TAKİP ET

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında GERÇEK HABERCİ'ye değerlendirmelerde bulundu. Oğuz, İzmir'in 30 ilçesinde de meydanlarda olacaklarını kaydederek, 'İzmir'in en metropol ilçelerinde de en uç ve küçük ilçelerinde de olacağız' ifadelerini kullandı.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Yerel seçimler öncesi ittifak üyelerinin yerel seçimlerdeki tavırları tartışılırken bir açıklamada Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’dan geldi. Oğuz, İzmir’de iddialı olduklarını ve 30 ilçenin 30’unda da meydanlarda olacaklarını ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde startı vererek aktif olarak çalışmaya başlayacağız. Bugün, 2 sene ya da 1 sene önceki durumumuzda değiliz, artık Memleket Partisi’ni tüm Türkiye tanıyor. Algı operasyonları ve kara propagandayla genel seçimlerde kötü bir sonuç yaşadık ama bu sonuç seçmende bizim için bir kredi oluşturdu. Sokakta karşılaştığımız birçok insan, ‘Haksızlığa uğradınız’ diyor” diye konuştu.
“Kitle siyaseti yapacağız”
İzmir’in her yerinde kitle siyaseti yaparak herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Oğuz, “Genel merkezimiz Ankara’da startı verdi, biz de İzmir’de önümüzdeki günlerde startı vererek aktif olarak çalışmaya başlayacağız. 30 ilçemizin 30’unda da meydanlarda olacağız ve kitle siyaseti yapacağız. İzmir’in en metropol ilçelerinde de en uç ve küçük ilçelerinde de olacağız” dedi.
İttifak için değer ve ilkeler önemli
Memleket Partisi’nde ittifak için menfaatlerin değil, değer ve ilkelerin öne çıktığının altını çizen Oğuz, “İttifak bizim için değer ve ilkeler üzerinden yapıldığında daima bir seçenektir. Bizler siyasete bir parti kuralım da siyaset yapalım zihniyetiyle girmedik, bizim açımızdan Türk siyasetinde değerler ve ilkeler üzerinden yapılan siyaset eksikliği vardı ve biz bu eksikliği kapatmak için siyasete girdik. İttifak kurulacaksa menfaat ve çıkarlar değil, değerler ve ilkeler üzerine kurulur! Bu senaryoda ittifak mümkündür” diye konuştu.
“Kendimi öne çıkarmaya çalışmam”
Belediyeler için istekli partililerin olduğunu, kendi adaylığını ise konuşmayacağını ifade eden Oğuz lunları dile getirdi;
“Dün genel merkezimizde 2 adayımız açıklandı, zaman içerisinde adaylarımızı açıklayacağız. Tabi ki adaylık talep eden birçok arkadaşımız var, en uygun olanları seçip aday olarak ilan edeceğiz. Şu an kendi adaylığım için konuşmayacağım, benim büyük bir görevim var ve bireysel olarak bu konuda konuşup da kendimi öne çıkartmaya çalışmam.”

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz