Menemen'de kuradan AK Parti çıktı

TAKİP ET

Menemen Belediye Başkanvekili'nin belirleneceği kura çekiminden AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan çıktı

İzmir Menemen'de belediye başkanvekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Millet İttifakı Grubu adına Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adına Aydın Pehlivan başkanvekilliğine yeniden aday oldu. CHP ve İYİ Parti'nin yine boykot ettiği oturumda 8 meclis üyesinin katılımıyla salt çoğunluk sağlandı. CHP’den salonda sadece Deniz Karakurt yer aldı. Çekilen kura sonucu Aydın Pehlivan, belediye başkanvekili seçildi.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından devreye girdi. Valilik kura çekimi için tarih verdi ancak ilk oturum Millet İttifakı’nın boykotu ikinci oturum da önerge hamlesiyle ertelenmişti.