Meral Akşener İYİ Parti'nin Oy Oranını Açıkladı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz 2018'de erken seçim beklediğini belirterek, partisinin oy oranı için 'An itibarıyla 20'ye yakınız, öyle çıkıyor' dedi.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan Akşener, ‘erken seçim’ söylentileri için, “Ben 15 Temmuz 2018 tarihinde seçim bekliyorum. 66 ilde teşkilatımız tamamlandı, hızla diğerlerini de tamamlıyoruz” dedi.

‘Milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum’

“Ankara’da referandumun iptal edilmek istendiği de konuşuluyor…” sorusuna “Onun mümkün olmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ister, içinden geçirir ama yapmaz. Pişman olduğuna kesinlikle inanıyorum ama iptal edemez. Erken seçim yapar, 15 Temmuz’da…” diye yanıt veren İYİ Parti lideri, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ancak milletvekili adayı olmayı planlamadığını söyledi.

’16 yıllık hükümranlık ciddi sarsıntıda’

Akşener şöyle devam etti: “Yasal bir engel yok ama vekillik için adaylık istemiyorum. Yani Cumhurbaşkanlığı olmazsa, kendimi meclise atayım diye bir hesabım yok. Ben anketleri ciddiye alan ve imkanları ölçüsünde düzenli anket yaptıran bir siyasetçiyim. An itibarıyla 20’ye yakınız, öyle çıkıyor. İlginç olan şu; 13 puan seviyesinde sabit seçmenimiz oluşmuş, yani her şartta bize oy vereceğini söylüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinde ise işler çok daha ilginç. 16 yıllık hükümranlık ciddi sarsıntıda…”