Meslek Liseleri müdürleri, sektör temsilcileri ile buluştu

TAKİP ET

 

Konak’ ta Bulunan Meslek Liseleri Müdürleri ile sektör temsilcileri bir araya geldi...

Mesleki Eğitimin Tanıtılması ve Mesleki Eğitime Yönlendirme amacıyla Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kahvaltıda bir araya gelen Konak ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Müdürleri ile sektör temsilcileri görüş alışverişinde bulundular. Mesleki ve teknik eğitimi daha da ileriye taşıyabilmek adına taraflar arasında işbirliğini artırmak ve sürekli hale getirmek konusunda fikirlerini sundular.

Yerel ve bölgesel düzeyde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili konular ve sorunlar ele alınarak çözüm önerilerinin geliştirildiği bir platform oluşturmak konusunda da görüş birliğine varıldı. Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek “Konak İlçesi olarak köklü meslek liselerine sahibiz bu anlamda büyük bir potansiyelimiz bulunmaktadır. Yaklaşık on dört bin öğrenci meslek liselerimize devam etmektedir. İzmir ‘in diğer ilçelerine oranla meslek liselerine devam eden öğrenci sayısı yüzde 63 oranla Avrupa standartlarındadır. Bu avantajımızı çok iyi kullanmalıyız” dedi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İzmir Oto Tamircileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Aşçılar Derneği Temsilcileri ve özel sektörden katılan temsilciler söz alarak sektöre kalifiye eleman yetiştirmek adına neler yapılabileceği, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili söz aldılar. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Müdürleri de söz alarak okullarında sektör temsilcileri ileimzalanan protokoller kapsamında mesleki eğitime dair ne tür çalışmalar yapıldığını anlattılar. Toplantı ilerleyen günlerde düzenlenecek etkinliklerle mesleki eğitimin tanıtılması adına mesleki tanıtım fuarı düzenlenmesi kararıyla son buldu.