Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı açıldı

TAKİP ET

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı açıldı...

GERÇEK HABERCİ- Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı açıldı. Fuar açılışına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katıldı. 20 mesleki ve teknik lise ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 26 stant kurularak açılan fuarda okulların hem bölümlerini tanıttıldı hem de ürünlerini sergilendi. 

“ÜRETİME VE GELİŞMEYE KATKI SAĞLAMAK HEDEFLENMEKTEDİR”

Fuarda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, şunları dile getirdi: 

“Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin birinci amacı sekizinci sınıf öğrencilerinin mesleğe yönlendirilmeleri, meslekleri tanımaları ve hedef belirlemeleri, ikinci amacı da meslek liselerinin alan ve dallarının daha etkin tanıtımının yapılabilmesini sağlayarak, meslek liselerini tercih edilen okullar haline getirmektir. Ayrıca meslek liselerine nitelikli bireyleri yönlendirmek, kaliteli vasıflı ara eleman yetiştirmek, üretime ve gelişmeye katkı sağlamak hedeflenmektedir.”

Öte yandan Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı, iki gün boyunca Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ziyaretçilere açık olacağı duyuruldu.