Meteoroloji açıkladı; Pazar günü, 22 ilde kar yağışı başlayacak!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde iç kesimlerde sis ve pus beklendiğini duyurdu. 25 Aralık Pazar günü başlayacak olan kar yağışının, 22 ilde etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji, 23 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Genellikle parçalı bulutlu, batı ve güney kesimlerin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Haftalık yayımlanan hava durumu raporuna göre; İç Anadolu'da hava, pazar gününe kadar açık olacak. Pazar günü ise, yurdun batı kesiminde yağış, iç kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

Pazar günü, tam 22 ilde kar yağışı bekleniyor. Bu iller arasında Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane bulunuyor.

Pazartesi ise, tam 28 i için kar yağışı tahmini yapıldı. Bu iller arasında; Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan bulunuyor.

Meteoroloji kar yağışı 22 il