Meteoroloji tek tek uyardı: Hava sıcaklığı 35 derecenin üstüne çıkacak, termometreler patlayacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre 17 ilde yarın hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

21 için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. Bu illerde en yüksek sıcaklığın 35 derece ve üzerinde olması beklenirken vatandaşların öğle saatlerinde güneş çarpması riskine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Son yılların en sıcak Ağustos ayını geçiren Türkiye’de yüksek hava sıcaklıkları etkisini devam ettirirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yüksek sıcaklık beklenen iller konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan değerlendirmelere göre 26 Ağustos Cumartesi günü 17 ilde hava sıcaklığının 35 derece ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den bu illerdeki vatandaşlar için güneş çarpma uyarısı da yapıldı. Söz konusu uyarıda, “Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji tek tek Hava sıcaklığı 35 derece