MHP kavgası BİM hisselerini tepetaklak etti

TAKİP ET

BİM İcra Kurulu Başkanı Aykaç'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlarla ilgili açıklamasına verdiği yanıt sonrası tartışmalar devam ediyor. Yaşanan tartışmalar BİM'in hisselerine yansıdı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlarla ilgili, "FETÖ’yle irtibatları araştırılsın" sözüne atıfta bulunarak açıklama yapmıştı. Aykaç'ın açıklamaları sonrası BİM hisselerinde düşüş yaşandı.Yaşanan tartışmalar sonrası 7 Kasım'da 146 TL ile zirveyi gören BİM hisseleri bugün yüzde 5,4 düşüşle 124,40 TL'den işlem görüyor.

 Rekabet Kurulu'nun 15 Aralık'taki nihai kararın çıkmasına az bir zaman kala Şok Marketler ve Migros'un hisselerinde de düşüş yaşanıyor.

Migros'un hisslerinde ise yüzde 4,77 düşüş yaşandı.

ŞOK Marketler zincirinin hissesinde ise yüzde 3,41 düşüş yaşanıyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli şu açıklamayı yapmıştı: "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli."

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise bu sözlere, "Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Üç harfliler diye bizleri farklı yere koymaya çalışanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar, kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde art niyet ve algı yönetimi vardır. Tüketicilerimiz bunlara hiçbir zaman karşılık vermemiştir" yanıtını verdi. (DUVAR)

MHP kavga BİM hisseleri tepetaklak