MHP'li yetkililer, 'reform'a işaret eden Selvi'ye ağızlarına geleni söyledi

TAKİP ET

MHP’li vekil ve yetkililer AK Parti’de ‘reform’a işaret eden iktidara yakın Hürriyet’in yazarı Abdulkadir Selvi’yi çok sert sözlerle hedef aldı.

Selvi bugünkü köşesinden AK Parti’nin ‘reformcu çizgiye döneceğini’ söyleyerek “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor” demişti.

Söz konusu yazı kamuoyunda gündem olurken AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’den sert tepkiler yükseldi.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, Selvi’nin Aleviliğini hedef alarak savaştan sağ kurtulanlar ya da canı bağışlananlar için kullanılan ‘kılıç artığı’ ifadesini yöneltti: “Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır!”

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’se yazının ‘Selvi’yi ve kendisine sufle verenleri açık ettiğini’ söyledi: “Bu ve benzeri şahıslara misyon yüklendiği görüntüsü verenlerin Selvi’nin koskoca bir hiç olduğunu anlamaları gerekir. Türkiye lider ülke ve süper güç hedefinden asla dönmeyecek, yabancı başkentlerin güdümünde kalmayacaktır. Çapsız kalem ve kof kelam sahipleri bunu artık iyi anlamalıdır.”

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise Selvi’nin ‘dilinin altında sakladığı zehirle cumhur ittifakına istikamet çizmeye çalıştığını‘ söyledi.

MHP’li vekil, Selvi’yi ‘küresel şebekelerin sözcülüğüne soyunmak’la suçladı.

Büyükataman, 2023 genel seçimlerinde millet ittifakı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sana söz yine baharlar gelecek” sözüne atıfla Selvi’nin de yazısında “Baharın gelmesi gerekiyor” demesini “Bilinçaltında nereye aidiyet hissettiğini açıkça göstermiştir” diyerek hedef aldı.

MHP’li vekil Selvi’nin ‘zilletin kısık ateşinde ‘dem’lenmekte’ olduğunu söyledi.