Düzenlenen etkinlikte herkes evinden tüketeceği yiyecek ve içeceklerini alıp gelerek kardeş sofrası oluşturdu. Sağlık nedeniyle yerde oturamayanlar tabure ve sandalyeleri ile geldiler. Mikrop Hikmet herkesle mümkün olduğu kadar ilgilenmeye çalıştı. 800’ü aşkın hoşgörülü insanın katılım gösterdiği etkinliğin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Hikmet Durmuş, “Bu etkinliğimizi çok kısa sürede yaptık. Buna rağmen rekor derecede bir katılım oldu. Demokrasi, hoşgörünün, güzel muhabbetin olduğu İzmir'den tüm dünyaya mesaj vermek istedik. Sosyal medyadan örgütlendiğimiz etkinlikte, gelin birbirimizi sevelim, sayalım ve kimseyi ötekileştirmeden aynı sofrada yemek yiyelim dedik. Katılımdan dolayı çok mutluyum. Bunu sadece ben değil başta Özcan Gencelli ablam ile Nur Büyükkalkan Saylan ablamın yanı sıra içeriden ve dışarıdan destek verenlerin katkısı büyük oldu. Kendilerine teşekkür ederim. Biz Bize Yeter Oluşumu tekrar bir araya gelerek önümüzdeki günlerde geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki süreçte de bu tür organizasyonlar ve sosyal sorumluluk projelerini halkımızın yararına sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
İftrara Dünyaca ünlü saç tasarım sanatçısı Harun Cici, MESAM İzmir Sorumlusu Yalçın Benlican, İzmir’in değerli basın emekçileri, Ege Teko Engelliler Kooperatifi yönetici ve üyeleri, İzmir Şiir Yolcuları Topluluğu üyeleri, şairler, yazarlar katıldı. 800'ü aşkın hoşgörülü insan katılım gösterdiği etkinlikte sokak hayvanları bile nasiplendi.
Mikrop Hikmet ile hoşgörü iftar sofrası
Dün gece İzmir’in yardımsever sanatçısı Mikrop Hikmet (Hikmet Durmuş) güzel bir projeye imza attı ve Kadir gecesini sevgiyle donattı. Mikrop Hikmet ve “Biz bize yeteriz” oluşumu üyelerinin İzmir 1. Kordon’da organize ettiği “Mikrop Hikmet ile hoşgörü sofrası” renkli ve coşkulu bir katılımla gerçekleşti.
İLGİLİ HABERLER