Millet İttifakı'ndan 'seçim baskısı' iddialarına cevap: "Valiliklerin ve kaymakamlıkların böyle bir yetkisi yok"

TAKİP ET

Millet İttifakı partilerinin İzmir İl Başkanları bazı muhtarların aranarak, "Seçim günü muhtarların okullarda bulunamayacağı" şeklinde uyarılar yazıldığını ileti sürerek, "Muhtarlara baskı yapmaktan vazgeçin" dedi.

Ege Şenol ÇALIŞKAN/GERÇEK HABERCİ- 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerine 3 gün kala sandık güvenliği gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Millet İttifakı İzmir il başkanları İzmirlileri sandık güvenliği için Pazar günü saat 17.00'den sonra oy sayımına gözlemcilik yapmaya davet etti. İzmir'de muhtarlıklara "seçim günü okullara muhtarların giremeyeceği" yönünde uyarı yapıldığı iddialarına cevap veren il başkanları, kaymakamlıkların ve valiliklerin muhtarlar üzerinde böyle bir yetkisi olmadığını söylediler. 
"HİÇBİR KAYMAKAM BÖYLE BİR EMİR VEREMEZ"
Muhtarların vatandaşlar tarafından seçilerek göreve geldiklerini, valiliklerin ve kaymakamlıkların seçim gününde muhtarlara  bir kısıtlama uygulayamayacaklarını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu şu şekilde konuştu:
"Bugün özellikle muhtarlara yapılan baskılarla ilgili sizlerle bir araya gelmek istedim. Narlıdere kaymakamlığı, muhtarları telefonla aratarak asla okullara giremeyecekleri ve vatandaşla bir araya gelemeyeceklerini söylüyorlar. Bu yasağı yazılı olarak göndereceklerini söylüyorlar. Muhtarlarla bir araya geldiğimizde muhtar dernekleri başkanları da bundan bahsetti. Hiçbir kaymakam böyle bir emir veremez. Ayrıca muhtarlar vatandaş tarafından seçilmiş kişilerdir.  Muhtarlara böyle baskılar uygulanamaz. Her vatandaş seçim güvenliğinin tehlikeye atılmayacağı şekilde istediği okula da girer istediği okuldan çıkar. Buradan kaymakamlıklara sesleniyoruz; muhtarlara baskı yapmaktan vazgeçin."
"BERABER ÇABALAYALIM"
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise sadece muhtarlar değil Türkiye genelinde bir şaibeye yol açmayan temiz bir seçim olmasını arzu ettiklerini belirterek; “Bir nevi referandum olacak olan bu seçimin milletin iradesinin sağlıklı şekilde sirayet edeceği bir seçim olması için elimizden geleni yapacağız. Tüm kamu yetkililerin sesleniyorum, Türkiye'nin geleceğini belirleyen seçim için beraber çabalayalım. Seçimi hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde tamamlayalım” dedi. 
"ÇOK FAZLA KUŞKU VAR"
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı’da sandık güvenliği hakkında vatandaşın kuşkulu olduğunu dile getirerek; "Konu sandık güvenliği, çok fazla kuşku ve soru işaret var vatandaşta. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de muhtarlarla bir araya geldi gördük ki seçim güvenliği ile ilgili kaygı var. Muhtarlarımız tamamen vatandaşı sandığa ulaştırmak amaçlı çalışmalar yürütüyor ama engelleniyorlar. Bu konuda  vatandaşları uyarmak ve farkındalık yaratmak için bir araya geldik" diye konuştu.
"EN GÜZEL ÇÖZÜM GÖNÜLLÜ MÜŞAHİTLİK"
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ise İzmirli vatandaşları gönüllü müşahitlik yapmaya davet ederek; "Üç gün sonra kritik bir seçim yapılacak. İlk turda rakibin gerisinde kaldık. Günlerdir Millet İttifakı'nın il başkanları olarak toplanıyoruz. Farkı nasıl kapatırız diye. En büyük ümidimiz seçmenin hissettiği değişim heyecanı. 1'inci turda rakibe oy verenler; sizin çevreniz dolayısıyla onlarla bizim kuramayacağımız iletişimi belki siz kurarsınız bir kişiyi dahi ikna etsek kardır. Sandık güvenliği endişesi ile ilgili en güzel çözüm, oylama sonrasında sandıklara gidip gönüllü olarak müşahitlik etmektir. Aklında başka şeyler olanların planlarını boşa çıkartalım" dedi.
"HUKUKSUZLUĞUN SON BULMASI İÇİN MUCADELE EDİYORUZ"
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu da her gün yeni bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek; “Dün montajlı görüntülerin itirafı geldi. Bugün de muhtarlarımıza engel konmaya çalışılıyor. Bizim mücadelemiz hukuksuzluğun son bulması için, çabamız Türkiye'nin 29 Mayıs'ta yeni sabaha uyanması için. Buraya şu mesajı vermek için geldik; korkmuyoruz hukuksuzluğa karşı yanyana durmak için buradayız. Pazar günü de yine sahalardayız" diye konuştu.

Millet İttifakı seçim baskısı cevap