Mithat Tekin'den kongre açıklaması: Hakaret olarak görüyorum…

TAKİP ET

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe kongresine ilişkin bir açıklama yaptı. Tekin, Kongresi'nde belediye başkanlığına aday olacağını duyurup aday olmayan Övünç Demir ile kürsüde konuşma yapan CHP Milletvekili adayı Sefer İpekli'yi hedef aldı. 

GERÇEK HABERCİ- CHP Torbalı’da 5 Ağustos günü yapılan ilçe kongresinin yankıları sürüyor. Korngrede başkanlık adaylığı için liste hazırlayan önceki dönem ilçe başkanı Övünç Demir, belediye başkanı adayı olmak için aday olmayacağını açıkladı. CHP İzmir’den milletvekilli adayı olan Sefer İpekli ise kongrede yaptığı açıklamada  Demir’in belediye başkan adayı olması gerektiğini söyledi. Kongrede yer alan Torbalı  Belediye Başkanı Mithat Tekin ise yaşananlar karşısında sessiz kaldı. 
TAKDİRİ PARTİLERİM VE HEMŞEHRİLERİMİZE BIRAKIYORUM 
Tartışmalar kongre üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen devam etti. Başkan Tekin konu hakkında açıklama gerçekleştirdi.  Tekin açıklamada ile İpekli ile Demir’i hedef aldı.
Tekin’in açıklamaları şu şekilde: “Partimizin İlçe Kongresinde yaşananlar sonrasında bugüne kadar hem şahsıma destek veren kıymetli partililerimizi hem yaşanan olaylara karşı kızgınlıklarını dile getirmek isteyen parti tabanımızı sakinleştirmek ve parti içi kavgalara sebebiyet vermemek için sustum. Lakin o günden bu yana yüzüme baka baka vuku bulan olaylar karşısında, konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabi ki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum…”

 

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin kongre Hakaret