MMO KALMEM, 20. YILINI KUTLADI

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Kalibrasyon Laboratuvarı ve Metroloji Eğitim Merkezi’nin (MMO KALMEM) 20. yılı, yeni hizmet binasında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

MMO KALMEM’in Bayraklı’da bulunan yeni hizmet binasında gerçekleşen etkinliğe, MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları, MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mehmet Sarıca ve Şube teknik görevlilerinin yanı sıra sanayi kuruluşlarından temsilciler katıldı. Etkinlik, MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin’in konuşmasıyla başladı. Yaşartekin konuşmasında, 1998 yılında kurulan MMO KALMEM’in, Ege Bölgesi’ndeki ilk kalibrasyon laboratuvarı olduğunu ifade ederek, “Geniş akreditasyon kapsamıyla hizmet veren KALMEM, rüzgâr sektöründeki çalışmalarını da genişleterek sürdürmektedir. Bugüne kadar rüzgâr sektörüne sensör kalibrasyonları  konusunda destek veren KALMEM, yeni faaliyet alanı ile akredite olarak, rüzgâr ölçüm direği istasyon uygunluk raporu ve meteorolojik ölçüm sonuç raporu hizmetleri sunmayı hedeflemektedir” diye konuştu. Yaşartekin, etkinlik ile sadece 20. hizmet yılının değil, aynı zamanda KALMEM’in yeni hizmet merkezine taşınmasının da kutlandığını, yeni merkezde KALMEM’in daha sağlıklı ve verimli çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekledi. Yaşartekin’in ardından Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Ankara’dan canlı bağlantı ile bir konuşma yaptı. Yener konuşmasında, KALMEM’in sanayiye yönelik işlevini kurulduğu günden bu yana hakkı ile yerine getirdiğine inandığını belirterek, “Ayrıca belirtmek isterim ki Odamız, KALMEM bünyesinde Denizli ve Antalya şubelerimizin etkinlik alanında gezici hizmet vermeye başlamıştır. Kuruluşundan bugüne emeği geçen bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından MMO KALMEM’in 20. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan pasta MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin, MMO İzmir Şubesi geçmiş dönem başkanlarından Mehmet Özsakarya ve MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca tarafından kesildi. Daha sonra ise KALMEM’in yeni hizmet merkezi, KALMEM personeli tarafından ziyaretçilere gezdirilerek tanıtıldı.