Müftüoğlu,"Aile sağlık çalışanların ipi çekilmiştir"

TAKİP ET

İzmir Aile Hekim Dernek Başkanı Funda Müftüoğlu,'Aile sağlık çalışanların ipi çekilmiştir'dedi.

Berfin Bulut-GERÇEK HABERCİ-İzmir Aile Hekim Dernek Başkanı Funda Müftüoğlu,aile salığı çalışanlarının geldiği duruma deyinerek,”Çalıştığımız koruycu hekimlilik hizmetlerinde kat ettiğimiz yol yok sayılmış,bu yönetmenlikle aile sağlığı merkezinde çalışanların adeta ipi çekilmiştir”diye konuştu.
“Sistemi çalışmaz hale getirecektir”
Aile hekimlerin ve Aile sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi aktaran müftüoğlu,“Toplum sağlığının en önemli göstergesi olan koruyucu sağlık hizmetlerinin can damarını oluşturan aile sağlığı merkezlerindeki mevcut sorunlar göz önüne alınmadan, birinci basamakta  görev yapan Aile Hekimleri ve  Aile Sağlığı Çalışanlarının talep, beklenti ve şikayetleri doğrultusunda sahanın gereksinimleri ortaya konulmaksızın, emek meslek örgütleri, dernekler ve  federasyonlar muhatap alınmadan yayınlanmış olan bu yönetmelik, bırakın sorun çözmeyi, birinci basamak sağlık hizmetlerinde zaafiyete yol açıp sistemi çalışamaz hale getirecektir”açıklamasını yaptı.
“Yöneticilerin insafına bırakıldı”
Müftüoğlu, aile sağlığı merkezinde çalışanlarının zorluklarını anlatarak,“Geleceği İfade özgürlüğünü kısıtlayan, halkın gerçek bilgiye ulaşmasına engel olmayı amaçladığı anlaşılan yeni ceza puanı uygulaması da bu yönetmeliğin en can alıcı noktalarından birisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yönetmelikle özlük haklarımız ve iş güvencemiz, adil olmayan ceza uygulamaları ve puanları ile tehdit altına alınmaktadır. Yönetmelik barındırdığı maddelerle keyfi uygulamaların önünü açmakta, Aile Sağlığı merkezi çalışanların geleceğini ne yazıktır ki yöneticilerin insafına bırakılmaktadır”diye konuştu.