Muhalefet Partileri'nden Saadet–Gelecek Grubu'na söz; "Grubunuz devam edecek"

TAKİP ET

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Saadet – Gelecek Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Grubu düştü. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi grubun yeniden kurulabilmesi için 1 milletvekili arayışına girerken, kulislerde Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun'un 20'nci vekil olarak grubu tamamlayacağı konuşuluyor.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının ardından TBMM’de grup kurmak için alt limit olan 20 milletvekili sayısını sınırdan yakalayan Saadet–Gelecek Grubu düşmüştü. Grubun yeniden kurulabilmesi ve komisyonlara girebilmesi için 1 milletvekiline ihtiyaç duyuluyor. Kulislerde, eksik kalan 1 milletvekilini sayısını ise Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un tamamlayacağı ve Saadet–Gelecek Grubu’nun yeniden kurulacağı konuşuluyor. 
GERÇEK HABERCİ’nin Saadet–Gelecek Grubu içerisinden edindiği bilgiye göre, Milletvekili olan muhalefet partileriyle görüşmelerin sürdüğünü ve 1 kişinin kesinlikle bulunarak grubun yeniden kurulacağı öğrenildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlere giderken etkin muhalefete daha çok ihtiyaç duyulacağı ve Meclis Komisyonlarında Saadet–Gelecek Grubu’nun mutlaka bulunması gerektiği için meselenin kısa sürede çözüleceğini, iki partinin de DP’li Milletvekili Salih Uzun’a ANAP Genel Başkanlığı tecrübesi nedeniyle sıcak yaklaştığı öğrenildi. 
“Muhalefet Saadet Partisi’ne söz verdi”
Konuyla ilgili GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, muhalefet partilerinin Saadet–Gelecek Grubu’nun yeniden kurulacağı konusunda Saadet Partisi’ne söz verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Sadece Salih Bey değil 600 milletvekiline kucak açmışız, dolayısıyla herkese kucak açmışız. Bütün siyasi partilerden partimize karşı ‘Siz Grubunuzu devam ettireceksiniz. Bundan hiç şüpheniz olmasın, biz her türlü yanınızdayız’ dendi. Şu ya da bu partiden demeyeceğim ama inşallah bekliyoruz. Salih Bey’le bizatihi görüşmedim ama az önce de ifade ettiğim gibi özellikle muhalefet partilerinin hepsi, ‘Hep beraberiz, inşallah hep beraber yürüyeceğiz’ dediler. Meclis’te grubumuzun devam etmesi bir zaruret, etkin muhalefet için bu şart ve etkin muhalefet sadece Saadet Partisi’ne değil tüm muhalefete şart. Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden herhangi bir sözlü destek gelmedi ama muhalefetten sözlü destek geldi. Muhalefetten gelen destek milletvekili düzeyinde bireysel olarak da geldi Grup Başkanı düzeyinde de geldi.”

Saadet–Gelecek Grubu Muhalefet Partileri