Münevver Helün Fırat'ın DEVA'dan istifasının perde arkasında liste krizi mi var?

TAKİP ET

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helün Fırat'ın partisinden istifa kararının arkasında milletvekili aday listelerine olan tepkiden kaynaklandığı ileri sürüldü. Gazete Pencere'de yer alan kulis habere göre, Fırat, 'parti içi demokrasi' ve 'aday belirleme yöntemi' ile ilgili rahatsızlığını listelerin belirlenmesinden sonra partinin yetkili kurullarında dile getirdi.

Aday listeleri henüz açıklanmadan önce aday isimlerinin belirlenmesi için Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, tüm üyeler Genel Başkan Ali Babacan’a tam yetki verilmesi konusunda karar kıldı. Bu kararı alanlardan birisi de Fırat’tı. Fırat, Babacan’ın kendisini de aday göstereceği beklentisindeyken hatta Mersin’de CHP listesinden kendisinin gösterileceğini beklerken sürpriz şekilde aday gösterilmedi. Fırat’ın kendisinin aday gösterilmesini beklerken, yerine yine partinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, aday gösterildi. Fırat da bu gelişme karşısında istifa kararı aldı.

Ekmen ve Şahin’e tepkisi bir süredir vardı
Fırat’ın istifasına giden süreçte bir başka itirazının da Parti Sözcüsü İdris Şahin ile Mehmet Emin Ekmen ile ilgili olduğu öğrenildi. Fırat’ın iki ismin de referandum sürecinde AK Parti lehine “evet” kampanyası için aktif çalıştıklarını ve sonrasında AK Parti’den ayrılmış olmalarına rağmen bu sürece dair “öz eleştiri yapmamaları” ve buna rağmen aday gösterilmemesinin de istifasında etkili olduğu öne sürüldü.

Münevver Helün Fırat deva partisi istifa