Murat Yetkin: Akşener, Kılıçdaroğlu'na "Ne demek istediğinizi anladık ama üzerimize alırsak dalgalar daha da kabaracak" demiş oldu

TAKİP ET

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün HaberTürk'te Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun "Benimle misiniz" açıklamasını hatırlatan Yetkin, şu ifadeleri kullandı: 

"Kılıçdaroğlu’nun o konuşmasını CHP’ye 'Adaylık konusuna ben karar vereceğim' mesajı olduğu kadar Altılı Masanın diğer liderlerine 'Siz de partinize hâkim olun' mesajı idi. 

Masadaki diğer liderler gibi Akşener de bunu üzerine almadı ama şunu söyledi: 'Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti'. Böylelikle Kılıçdaroğlu’na 'Kemal Bey ne demek istediğinizi anladık ama üzerimize alırsak dalgalar daha da kabaracak' demiş oldu. İYİ partide kararları gençlik örgütleri dahil kademelere danışarak aldıklarını söyleyerek de Kılıçdaroğlu’na 'CHP’de kararları artık tek başına mı alıyorsunuz?' eleştirel sorusunu yöneltmiş oldu.

Ayrıca Akşener, Kılıçdaroğlu’nun 'Altılı Masada sorun yok' sözlerine de 'Sorun var' diye, üstelik medya üzerinden yanıt vermiş oldu."