Mustafa İduğ: "Bornova'ya değer katmak için çalışıyoruz"

TAKİP ET

Bornova Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ikinci oturumunda Bornova Belediyesi'nin '2022 Yılı Faaliyet Raporu' hakkında görüşüldü. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un bütçe rakamlarına dair yaptığı sunumun ardından yapılan oylamada Faaliyet Raporu onaylandı.

Bornova Belediyesi’nin 2022 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada, borçsuz bir belediye olduklarını dile getirdi, İduğ, “Yaptığımız yatırımlar ve mali disiplin sayesinde güçlü bir bütçe yapısı oluşturduk. Ödemelerimizi aksamadan günü gününe yaparak rekabetçi bir tedarik yapısıyla en kaliteli ürün ve hizmete, en doğru fiyata ulaşıyoruz. Buradan elde ettiğimiz kaynağı yeni yatırımlara aktarıyoruz” dedi. 

“DEĞER KAZANDIRDIK”

2022 yılındaki yatırım miktarının 131 milyon lirayı bulduğunu belirten Başkan İduğ, “Yaptığımız tasarruflar ve yatırımlarla göreve geldiğimiz günden bu yana Bornova’ya 550 milyon liralık değer kazandırdık” dedi. Başkan İduğ, Bornova Belediyesi’nin ne SGK’ya ne de başka bir devlet kurumuna borcunun olmadığına vurgu yaptı.

“MALİ GÜCÜ ARTIRMAK ÖNEMLİ”

Türkiye’nin 40 ilinden daha büyük bütçeye sahip olduklarının altını çizen Başkan İduğ, “Belediyenin mali gücünü arttırmak çok önemli. Bu sayede işçilerimizle imzaladığımız toplu sözleşmenin ardından geriye dönük 6 aylık ödemelerin tamamını tek seferde yapabildik. Bu anlayışımız sayesinde 2022 yılında Bornova’da 42 milyon liralık asfalt ve yama çalışması yaptık. 2023’te aynı yatırımı 100 milyon liralık düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

bornova mustafa iduğ belediye