Nakçı, "Karşıyaka'da tartışılması gereken ..."

TAKİP ET

Egepostası ile Gündem programında, Mthat Umutoğulları ve Adem Nakçı önemli değerlendirmelerde bulunarak CHP'de yapılacak delege seçimler öncesi Karşıyaka'da yaşanan süreci analiz etti. Nakçı, "Karşıyaka'da tartışılması gereken dışarıdan gelen mevzusu değil, örgütün başına gelen kişinin yeterliliği ve partililiği. Bence tartışılması gereken bu…" dedi.

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın hazırladığı Egepostası ile Gündem programında konuşan Gerçekhaberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, “Uğur Yıldırım iyi bir ilçe başkanı değil, iyi bir ikinci adam. Burada iyi bir emir erine ihtiyaç var…” dedi. Umutoğulları ise, “Eğer 80 yaşındaki Yüksel Çakmur İl Başkan Adayı olmak için dolaşıyorsa, 3,5 yıl önce partiye gelmiş ve son 2 yıldır da ilçe başkanlığı yapan Uğur Yıldırım'ın siyaset yapma hakkı vardır" dedi.

Umutoğulları: “Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka’da ilçe başkanlarının belirlenmesinde etkin oldu. Kılıçdaroğlu, örgüte “karışmayın sizi ben atayacağım” demesine rağmen belediye başkanları sonuna kadar müdahil olacaktır.”

Nakçı: “Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a ithal aday yakıştırması yapılması, bununla ilgili sıkıtılar yaşaması ve bu sıkıntıları hafifletmek için kendi yapısını oluşturmak zorunda.  Karşıyaka’da dışarıdan gelen birinin bu eleştirileri savuşturmak için örgütlenmesi gerekiyor, bunun en etkili yolu kendi örgütünde yapmak.  Parti örgütünde bunu yakalarsa sokaklarda rahat edeceği için Akpınar bu yönteme başvurdu. Burada tartışılması gereken dışarıdan gelen mevzusu değil, örgütün başına gelen kişinin yeterliliği ve partiliği. Bence tartışılması gereken bu… Nasıl olsa bana belediye başkanı destek veriyor  “ben ne istersem onu yaparım” anlayışı ile yapılmaması gerekiyor.”

Umutoğulları: “Uğur Yıldırım geçen dönem önemli destek aldı. Tek aday olarak kongreye gitti ve ilçe başkanı oldu. Geçen süre içine İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın handikabının olduğunu düşünüyorum. Yıldırım'ın adaylığında Karşıyaka'da çok enteresan bir şey oldu. İki ezeli ismi bir araya getirdi. Yıldırım'ın adaylığı Ali Engin ve Cevat Durak'ı bir araya getirdi. Bu önemli bir hamle. Muhalefetin olmamasının gerekçesi ise Karşıyaka’da muhalifler öyle davranıyor. Teslimiyetçi bir anlayış ile siyaset yapılıyor.”

Nakçı: “Karşıyaka'da sandığa adam taşıyan isimleri yakın markaja almışlar. Kaybettikleri ya da kaybetme ihtimali olan bazı mahallelere üye yüklemesi yapılmış. Ne oldu da bu kadar üye bir anda CHP'de üye olmuş durumda. Karşıyaka'da işten çıkarılma tehdidi var. Bunu ben ifade etmiyorum muhalifler ifade ediyor. Böyle bir korku var.  Bu insanların paranoyası da olabilir.” 

Umutoğulları: “Ben Hüseyin Mutlu Akpınar'ın böyle bir iş içinde olduğunu sanmıyorum. Zaten böyle bir durum olursa şimdiye kadar duyulurdu. Ben Akpınar'ın şuan müdahale edeceğini düşünmüyorum. Delege yapısı belli olduktan sonra devreye gireceğini düşünüyorum.  Şu konuda mutabıkız Akpınar için ister ithal de, ister atama de ne dersen de, Karşıyaka'da kimsenin başaramadığı bir şeyi başardı. Karşıyaka siyasetini dizayn etti.” 



Nakçı: “Cevat Durak Karşıyaka'da partinin kurucu ilçe başkanı, siyasetin içinden gelen bir isim. Diğer yapılara baktığınızda Cihan Türsen belediye başkanlığı yaptı. Bunlar yılarca birbiriyle didişirken başka birileri gelip siyasete yön verdiler. Kim ne derse desin Hüseyin Mutlu Akpınar siyaseti iyi biliyor. Akpınar'ın söyle bir yapısı var. Dobra siyaset yapar. Cihan Türsen iyi bir siyasetçidir. Ancak ne olduysa son iki yıl içinde çevresinde olan insanlar onu farklı pozisyona oturttu. Şimdi Cihan Türsen'in etrafında onun adına konuşan o kadar çok insan var ki yanındakiler yarardan çok zarar veriyor. Uğur Yıldırım iyi bir ilçe başkanı değil, iyi bir ikinci adam. Burada iyi bir emir erine ihtiyaç var.” 

80 YAŞINDAKİ ÇAKMUR SİYASET YAPIYORSA...

Umutoğulları: “Belediye başkanının olduğu yerde iyi bir ilçe başkanına ihtiyaç yok. Emir eri değil, belediye başkanı ile uyumlu çalışacak bir kişinin olması gerekir. Ne yapacak ilçe başkanı belediye başkanı ile kavga mı yapacak? Karşıyaka'da bir sorun mu var. Meclis üyelerinde ya da örgütte bir sorun mu var? Ne istiyorsun fantezimi arıyorsun. CHP'de yeni yüzlere ihtiyaç var. Eğer 80 yaşındaki Yüksel Çakmur İl Başkan Adayı olmak için dolaşıyorsa, 3,5 yıl önce patiye gelmiş ve son 2 yıldır da ilçe başkanlığı yapan Uğur Yıldırım'ın siyaset yapma hakkı vardır.”

Programın tamamına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz…