Narlıdere Kent Konseyi Hizmet binası açıldı

TAKİP ET

Narlıdere Kent konseyi hizmet binasına kavuştu. Narlıdere Belediyesinin destekleriyle hazırlanan Narlıdere Kent Konseyi binası Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde bulunan bina önünde hazırlanan törenle hizmete açıldı.

Narlıdere Kent konseyi hizmet binasına kavuştu. Narlıdere Belediyesinin destekleriyle hazırlanan Narlıdere Kent Konseyi binası Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde bulunan bina önünde hazırlanan törenle hizmete açıldı.

 

Başkan Batur’a teşekkür

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kent konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Kent konseyi birliğine bağlı diğer üye birlik başkanları ve yöneticileri, Narlıdere Belediye meclis üyeleri, Narlıdere İlçe Emniyet müdürü, Muhtarlar, Demokratik kitle örgüt temsilcileri ve Narlıdereliler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Kent konseyi başkanı Mükerrem Demir, Kent konseylerinin görevinin merkezi yönetimi, yerel yönetimi, meslek kuruluşları ve sivil toplumu ortaklık anlayışı ile buluşturmak olduğunu söyledi. Demir “ Kent konseyleri ile yerel yönetimlerin arasında güçlü bir bağımlılık ilişkisi vardır. Kent konseyleri tasarladıkları projelerle yerel yönetimlere daha geniş bir vizyon sunmaktadırlar. Konseyler günlük yaşantıda ortaya çıkan aksaklıkları gidermek için olaylara, sorunlara vatandaşın gözünden bakarak pratik ve sorunu tam anlamıyla çözmeye yönelik çalışmalar ortaya çıkarırlar. Bu çalışmaları yürüteceğimiz Kent konseyi binamıza kavuşmak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu imkanı bize tanıyan Narlıdere Belediye Başkanımız Abdül Batur’a sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz” dedi.

 

Batur’a Kentsel dönüşüm plaketi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kent konseyi hizmet binası açılış töreninde Kent Konseylerinin Belediyeler için çok önemli mekanizmalar olduğunu söyledi. Batur “Kentlerde yaşayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan mekanizmalardır. Belediyelere yapacağı çalışmalarda yol gösterecek olan önemli çalışmalarda bulunan kent konseyleri en önemli sivil toplum oluşumlarıdır. Kent konseyleri eğer makul bütçelerle oluşacak projelerle gelirlerse o projeleri hayata geçirmek çok daha kolay olacaktır. Hizmet binası olmadan çok başarılı işler gerçekleştiren Konsey başkanımız ve ekibi bugün açacağımız hizmet binası ile birlikte daha verimli ve üretken bir şekilde çalışacaklarına inanıyor, hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Narlıdere Kent konseyi hizmet binası açılışı gerçekleştirildi. Hizmet binasının gezilmesinin ardından İzmir Kent Konseyleri birliği üyesi konseylerin katıldığı toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda İzmir Kent Konseyleri birliği adına Başkan Abdül Batur’a Narlıdere’de gerçekleştirdiği ve devam eden başarılı kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

 

Konsey üyelerine Narlıdere Turu

İzmir Kent Konseyi birliğine bağlı üye kent konseyi temsilcilerinin Narlıdere’de yapılan faaliyetler ve sosyal çalışmaları görebilmesi için bir Narlıdere turu düzenlendi. Narlıdere Engelliler Merkezi, Narlıdere Kültürevi Müzesi, Tarihi Yukarıköy meydanı, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisine yapılan ziyaretler ile konsey başkanları ve üyeleri buralarda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktarıldı. Özellikle yapımı kısa zaman sonra tamamlanacak olan Yaşar kemal Kültür ve Sanat vadisini çok beğenen Konsey üyeleri vadi’nin hizmete başlamasını dört gözle beklediklerini ve bu muhteşem İzmir manzarasının keyfini çıkartmak istediklerini ifade ettiler.