Narlıdere sahilindeki canlı müzik yasağına belediyeden destek: 'İzmir'in bütün iş adamları ve üst yönetimin alışık tarzını etkiliyor'

TAKİP ET

Narlıdere Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay imzası ile İzmir Valiliği'ne Altıevler ve Sahilevler Mahalleleri'ndeki müzik yayınları ile ilgili sunduğu dilekçede yer alan, "İzmir'in bütün iş adamları, üst yöneticilerin ve Narlıdere'li hemşerilerimizin alışık oldukları bu yaşam tarzlarını etkileyecek Canlı Müzik İzninin verilmemesi tercihimiz olup, gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadesi tartışma yarattı. Ay, yazının Narlıdere Kaymakamlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün talebi ile yazıldığını ve bölge halkının karardan memnun olduğunu ifade etti
Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-Narlıdere Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İzmir Valiliği'ne Altıevler ve Sahilevler Mahalleleri'ndeki müzik yayınlarının sonlandırılması yönünde görüş bildirdi. Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü'ne sunulan dilekçede, belediye meclisinin 1 Ekim 2021 günü aldığı karara dikkat çekildi.


Başkan adına Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay'ın isminin yazılı olduğu dilekçede, "Belediye Meclisimizin 01.10.2021 gün ve 2021/101 sayılı kararında, İlçemiz Altıevler ve Sahilevleri Mahallesinden geçen Gürler Caddesi ve arka sokaklarındaki imarlı alanlar, yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlamış meskûn mahale dönüşmüş olduğundan Gürler Caddesi boyunca yola cepheli yapılarda ticari faaliyet içerisinde bulunanların, burada yaşayan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda halkımızın huzur, sükûnet ve ruh sağlığı için Canlı Müzik İzni verilmemesi kararı alınmıştır.
Belediyemiz sınırları içerisinde tarım alanı ve askeri alan dışında kalan yerlerimizin birçoğu yapılaşmasını tamamlamış konut alanıdır. İlçemiz Ilıca Mahallesi içerisinde turizme yönelik Kaya Termal Oteli dışında turizm alanımız bulunmamaktadır. İlçemizde genelde küçük ölçekli yeme içme ve ufak işletmeler yer almaktadır. Sakin bir hayat tarzından dolayı, İzmir'in bütün iş adamları, üst yöneticilerin ve Narlıdere'li hemşerilerimizin alışık oldukları bu yaşam tarzlarını etkileyecek Canlı Müzik İzninin verilmemesi tercihimiz olup, gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer verildi.
Dilekçede yer alan "canlı müzik" ile ilgili "İzmir'ün bütün iş adamları, üst yöneticilerin ve Narlıdereli hemşehrimerimizin alışık oldukları buyaşam tarzlarını etkileyecek" ibareleri tepki çekti.


Narlıdere Belediyesi; Bölge özel hassasiyetimiz ve vatandaş karardan memnun"
Yazı ile ilgili GERÇEK HABERCİ'nin sorularını yanıtlayan Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay; Altıevler ve Sahilevleri Mahallesinden geçen Gürler Caddesi'nin kendileri için önemli bir bölge olduğunu belirterek; "Gürler Caddesi ve arka sokaklarındaki imarlı alanlar, yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlamış meskûn mahale dönüşmüş durumda. Burası bizim için önemli ve hassas bölge. Yaşlı ve hasta nüfusun çoğunlukta olduğu bir bölge. Daha önce burası ile ilgili alınmış meclis kararımız vardı. "Canlı müzik yapılması ile ilgili izin verme yetkisi belediyelerden alınıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne geçince Kaymakamlık talebi ile söz konusu yazı yazıldı. Alınan bu karardan bölge halkı çok memnun. Önceliğimiz vatandaşlarımızın memnuniyetidir" dedi.

Narlıdere sahil canlı müzik belediye destek İzmir iş adamları