Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay yorumu

TAKİP ET

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı olarak partileri ziyaret eden Numan Kurtulmuş, CHP'ye yaptığı ziyarette TİP milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili konuştu, mahkemeyi işaret etti. Kurtulmuş, "Bu mahkeme sürecinde de tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle tabi şahsın tutukluluk halinin bir an önce bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım" dedi.

AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet meclisi (TBMM) Başkan Adayı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullar Güler'in aralarında bulunduğu heyet, Meclis’te CHP ve MHP ziyaret etti.

CHP ziyaretinin ardından CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen ve hala tutuklu olan Can Atalay için, "Bizim önemli bir hassasiyetimizi dile getirdik. Hassasiyetimiz, milletin parlamentoya yolladığı milletvekillerinin bir başka kuvvet, yargı tarafından halen daha hukuksuzca tutsak edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu geçmişte MHP için yaşandığında da tavrımız aynıydı, kendi milletvekillerimiz için de aynıydı. Geçtiğimiz dönem Gergerlioğlu için de aynı tavırdaydık. Bugün Can Atalay için de aynı doğrultuyu koruyoruz" dedi.

 

Kurtulmuş, Can Atalay’ın tahliye edilmemesine ilişkin "Burada yargı, yasama ve yürütmenin birbirinden bağımsızlığı prensibine dikkat etmemiz lazım. Biz böyle bir temennide yasama olarak bulunabiliriz ama sonuç itibariyle şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde de tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle tabi şahsın tutukluluk halinin bir an önce bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım. Bizim baştan beri söylediğimiz şey yargının adil olmasının temel prensiplerinden birisi de mümkün olduğu kadar kısa sürede karar vermesidir. Biz kararın bir an evvel kesinleşmesini temenni ederiz. Şu anda mesele yargının önünde olduğu için yargının bir an evvel bu kararını netleştirmesini bekleriz" diye konuştu.