O Çocuklar Bugün Spor Yapıyor

TAKİP ET

Özel Sporcular Spor Federasyonunun İzmir'de düzenlediği Türkiye Cimnastik Şampiyonası büyük bir coşkuyla başladı.

Edirne’den Ardahan’a 45 ilden 250 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış töreni Bornova Cimnastik Salonunda gerçekleştirildi. Milli takım seçmesi niteliği de taşıyan Türkiye Cimnastik Şampiyonası tamamlandığında Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Sporcuları olarak kampa girecek sporcular, kampın ardından Türkiye’yi temsil etmek üzere yurtdışındaki şampiyonalara katılacak.

“O ÇOCUKLAR BUGÜN SPOR YAPIYOR”

Özel Sporcular Spor Federasyonunun ‘Her engellinin yapabileceği bir spor var’ sloganıyla tarihinin altın çağını yaşadığını belirten Federasyon Başkanı Birol Aydın, “Her engelliye dokunarak onların spor yapmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Buradaki en büyük amaç; kapalı kapılar ardından engellerin kalmaması ve herkesin spor yapmasıdır. Yıllar önce zincirlenen çocuklar bugün spor yapıyor. Bizim bu konudaki en büyük şansımız, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın engellilere olan hassasiyetidir. Sayın Erdoğan’ın engelli kardeşlerimizi gönülden kucaklaması ve sahip çıkması sayesinde bütün kamuoyu bu kardeşlerimize kucak açmıştır. Özel sporcular spor federasyonu, en hızlı büyüyen spor federasyonudur. 2012 yılında bayrağı devraldığımızda 90 kulüp vardı şu anda 520 spor kulübü faaliyet gösteriyor. Yine o dönemde 7 bin lisanslı sporcu varken günümüzde 25 bin lisanslı sporcumuz var. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın deyimiyle federasyonumuz Türkiye’nin parlayan yıldızı olmuş durumdadır” dedi.

“HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK”

Organizasyonun İzmir’de gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Aydın, “Bu şampiyona sayesinde İzmir’i ilk defa gören ve bu arada spor çocuklarımız var. Bu anlamda İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız’a ev sahipliği ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen şampiyona sonucunda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Cimnastik Milli Takımı seçilecek. Akabinde gerçekleştirilecek kampın ardından seçilen kardeşlerimiz inşallah yurtdışında ülkemizi temsil edecekler. Geçen yıl ilk kez yurtdışına giden Özel Sporcular Spor Federasyonu Sporcuları Dünya Dördüncüsü olmuştu. Bu yıl yapılacak şampiyonada ise hedefimiz birincilik kürsüsünü görmek” diye konuştu.

Çocuk hedef federasyon İzmir türkiye cimnastik Şampiyona