Okulların imdadına sömestr tatili yetişti

TAKİP ET

Türkiye genelinde artan vakalar okullara da yansıdı, okulların imdadına sömestr tatili yetişti. Geçtiğimiz hafta 80 öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Berfin BULUT-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Omicron Varyantı ile beraber Türkiye’de de vakalar yükselişe geçti. Türkiye genelindeki artışlardan etkilenen okulların imdadına sömestr tatili yetişti. Geçtiğimiz hafta Bayındır, Beydağ, Karabağlar, Kiraz, Konak, Ödemiş, Selçuk, Tire, Torbalı ilçelerinde 23 sınıf karantinaya alınırken 80 öğretmen ve 50 öğrencinin Covid-19 testi pozitif çıktı.
Vardal, “Yeterli önlemler alınamadı”
GERÇEK HABERCİ’ye konuşan Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, 2’inci dönemde gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Eğitim sürecinin riske gireceğinden endişe duyduklarının altını çizen Vardal, “Defalarca belirttiğimiz gibi temizlik yeteri kadar sağlanamıyor” dedi.
Yeni varyantın etkisi nedeniyle vaka sayılarının arttığını aktaran Vardal, “Okullarda gözüken vaka sayıları ya da karantinaya alınan sınıf sayıları yeterli önlemler alınmadığı için bu şekilde fazla. Kış mevsiminde olduğumuz için sınıflar fazla havalandırılamıyor. Günlük temizlik yeterli olarak tüm okullarda yapılmamaktadır. Sonuçta varyantla bu eksiklerimiz birleştiğinde okullarda ki vaka sayısı ve karantinaya alınan sınıf sayılarını görüyoruz. Bakanlığın mutlaka güvenli ve sağlıklı ortamda eğitim verebilmesi için bu önlemleri hızlıca uygulaması gerekir” diye konuştu.