Ömer Faruk Belviranlı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne atandı

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne Ömer Faruk Belviranlı atandı. Erdoğan'ın doğum günü için öğrencilere 'Çok Yaşa Tayyip Dede' şarkısını söylettirmesiyle tanınıyordu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne 15 Nisan 2023’te asaleten atanan Ömer Faruk Belviranlı getirildi. Belviranlı, 2021’de Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nda müdürlük yaparken, Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü için Konyalı öğrencilerden oluşan bir koroya “Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısını söylettirmesiyle ünlenmişti.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçısı Hüseyin Kubilay Öztuğ tarafından Erdoğan'ın doğum günü için yazılıp bestelenen, 'Çok Yaşa Tayyip Dede' şarkısı, topluluğun yöneticisi Ömer Faruk Belviranlı tarafından özgün bir projeye dönüştürülmüştü.

Şarkı, Konyalı ilköğretim çocuklarından oluşturulan koro ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu kayıt stüdyosunda seslendirilerek kaydedilmiş ve yine Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konser Salonu’nda video kaydı yapılmıştı.

Ömer Faruk Belviranlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü