"Önseçimin önünün kapatılmasının büyük sorunlar yaratacağını düşünüyorum"

TAKİP ET

CHP'nin Ege Bölge Toplantısı'nda Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'nın,'Kesinlikle önseçim olmayacak' açıklamaların ardından CHP'de yeni bir tartışma başladı. Konu hakkında görüştüğümüz CHP PM üyesi Erdal Aksünger, 'Ön seçimin önünün kapatılmasının büyük sorunlar yaratacağını düşünüyorum' dedi.

 

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- CHP’nin aday belirleme toplantısı 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Belediye başkan adaylarının hangi il ve ilçede nasıl bir stratejiyle belirleneceği konusu netleşecek.

CHP’nin elinde bulunan mevcut bazı belediye başkanları erkenden açıklanacak. Kritik yerlerdeki başkan adaylıkları en sona bırakılacak. Adaylar belirlenirken parti örgütünün görüşü ve kamuoyu araştırmaları da dikkate alınacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Ege Bölge Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Kesinlikle önseçim olmayacak, hem zaman dar hem de sağlıklı bir sonuç alınamıyor. Önseçim olduğunda örgütler enerjisini önseçimde tüketiyor ve sonrasında seçimde örgütlerde metal yorgunluğu oluşuyor” açıklamalarının ardından CHP’de yeni bir tartışma başladı.

GÜVENİN TAZELENMESİ İÇİN ÖN SEÇİM YAPILMASI LAZIM

Gerçek Haberci olarak görüştüğümüz CHP PM üyesi Erdal Aksünger, ön seçim güven tazelemek için önemli olduğunun altını çizerek, “Ben bu konuyu Parti Meclisi’nde de ifade ettim. 24 Hazirandan itibaren ve imza süreciyle beraber Cumhuriyet Halk Partisi ile halk arasında bir güven problemi oluştu. Daha sonrada örgütle güven problemi oluştu. Bu tartışmaların ışığında çok sıkıntılı bir süreç var. Bence hem tabanın hem de örgütün konsolide edilmesi lazım. Bununla sadece güven tazelenmeye bilir ama mutlaka ve mutlaka güvenin tazelenmesi için önseçim yapılması lazım. Tabanı konsolide edebilesin. O yüzden ben, önseçimin önünün kapatılmasının büyük sorunlar yaratacağını düşünüyorum.  Önseçim, güven tazelenebilmesi için önemli olacaktır” şeklinde konuştu.

ÖRGÜTÜN YİNE TAKTİRİ OLURSA BU KONULARDA BİR DÜŞÜNCEM OLUR

Öte yandan kulislerde Aksünger’in Konak Belediye Başkanlığı için aday olacağı iddialarını sorduğumuzda ise Aksünger, “Ben sonuçta örgütün taktiriyle bir yerlere geldim. Örgütün yine taktiri olursa bu konularda bir düşüncem olur” dedi.

chp genel başkan yardımcısı oğuz kaan salıcı chp ege bölge toplantısı belediye başkanı belirleme erdal aksünger chp pm üyesi