Oran: Çeşmeli'nin yüzünü güldüreceğiz

TAKİP ET

CHP'nin Çeşme Belediye Başkan Adayı M. Ekrem Oran, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oran, 'Çeşmeli'nin yüzünü güldüreceğiz' dedi.



GERÇEK HABERCİ- CHP’nin Çeşme Belediye Başkan Adayı M. Ekrem Oran, yerel seçim sürecini ve gündemi değerlendirdi. Adaylığının açıklanmasının ardından Çeşme’de tüm siyasi kesimlerden yoğun ilgi ve destek gördüklerini belirten Ekrem Oran; “Ben, hiç bir zaman sadece seçim dönemlerinde koşturan bir isim olmadım. Her partiden, her kesimden Çeşmeliyle uzun yıllardır kurduğumuz çok güçlü bir bağ var. Sevincimizi, üzüntümüzü paylaştık. Şimdi gittiğim her mahallede, çarşıda, pazarda bu güçlü birlikteliğin yansımalarını görmek beni çok mutlu ediyor. Bu sevdanın sorumluluğu büyük. Sahip olduğu potansiyeli, sürdürülebilir bir anlayışla kısa sürede ayağa kaldıracak, çocuklarımıza, gençlerimize, yaşamaktan gurur duyacakları bir Çeşme bırakmak için yorulmadan çalışacağız” diye konuştu. 

ÇEŞME’NİN ZAMANINI, ENERJİSİNİ KİMSENİN KÜÇÜK HESAPLARINA MEZE YAPMAYACAĞIM

Türkiye siyasetinde yıllardır sürdürülen, kirli ve çatışmacı siyasi anlayışın Çeşme’de de yerleştirilmeye çalışıldığını ifade eden Oran; “Projeleri olmayan, Çeşme’ye verebilecek hiç bir şeyi olmayanlar, çamur siyasetiyle, asılsız iddialarla beni yıpratmaya çalışıyorlar. Bütün bunlarla her mecrada, her seviyede mücadele edebilirim. Ancak, bu kirli siyaset anlayışı, Çeşme’de turizmcimizin, esnafımızın, balıkçımızın, çiftçimizin sorununu çözmez. Ben çalışmaya, çözüm üretmeye Çeşme’ye hizmet etmeye geliyorum. Çeşme’nin zamanını, enerjisini kimsenin küçük hesaplarına meze yapmayacağım. Çeşme’de sen ben yok, Çeşme’de aydınlık yarınlara inanmış, cumhuriyet sevdalısı bir millet var. Biz varız. Biz işimizi, aşımızı çoğaltmak için çalışacağız. Çeşme’nin ihtiyacı olan bu” şeklinde konuştu. 

PIRIL PIRIL PLAJLARIMIZLA DÜNYAYA AÇILACAĞIZ

Çeşme’de çiftçisinden balıkçısına, turizmcisinden esnafına kadar herkesimi mutlu edecek çözümlerle yola çıktıklarını belirten Ekrem Oran; “Biz çalışmaya geliyoruz. 31 Mart’tan sonra inşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le birlikte, Çeşme’nin altyapı sorununu çözeceğiz. Otopark sorununu çözeceğiz. Plajlar Müdürlüğümüzü kuracağız. Dünyaca ünlü plajlarımızı her zaman tertemiz tutacağız, pırıl pırıl plajlarımızla dünyaya açılacağız. Balıkçı Kooperatifleri Üst Birliği ile balıkçılarımızın, Tarım Kooperatifleri ile çiftçilerimizin dertlerini çözeceğiz. Çeşme Limonunu, kavununu, beyaz soğanını, enginarını işleyip katma değeri yüksek şekilde pazarlayacağız, üreticimiz kazancak, Çeşmemiz kazanacak. Sakız üretimini destekleyeceğiz. Ilıca Termal Tedavi ve Kür Merkezimizi hayata geçirerek, on iki ay turizmi canlı tutacağız. Ildır Erythrai antik kentini ayağa kaldıracağız, Bağlararası kazılarını hızlandıracağız. Çeşmeköy’ü metruk halinden kurtaracağız. Kent Kültürü ve Mübadele Müzesini hızla hayata geçireceğiz. Tarihi birikimimizle Çeşme tarih turizmi açısından da hızla dünyanın dikkatini çekecek noktaya gelecek” ifadelerine yer verdi. 

ÇEŞME’Yİ BETONLAŞTIRMADAN, ÜRETEREK KALKINACAĞIZ

Son olarak Oran, şunları ifade etti:

“17 yıldır çatışma siyaseti ile toplumu ayrıştıran, çağdaş laik bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘Doksan yıllık reklam arası olarak tanımlayan, milli değerlerimize düşmanca bir yaklaşım içerisinde olan anlayışın, Şeker fabrikalarından Türk Telekom’a limanlara kadar her şeyi satan, çiftçiye ‘Ananı da al git’ diyen zihniyet şimdi ekonomiyi düzeltmek için manavlık yapmaya başladı. Biz üreticimizi destekleyerek, yerel değerlerimizi öne çıkaran projelerimizle, Çeşme’yi betonlaştırmadan, üreterek kalkınacağız. Çeşmeli’nin yüzünü güldüreceğiz.”