ÖSYM'ye 12 Kilometrelik Hırsızlık Hattı Çekmişler!

TAKİP ET

Ankara Bilkent'teki ÖSYM'nin soru hazırlama odasından, Etlik'teki Turgut Özal Üniversitesi'ne gizli elektronik hat çekildiği belirlendi.  Böylece sınav soruları hazırlandığı anda FETÖ'ye ait bu üniversitedeki bilgisayara aktarılıyormuş.

Merkez binası Etlik’te bulunan Turgut Özal Üniversitesi 2008’de kurulmuş, 15 Temmuz sonrası kapatılmıştı.

Akşam gazetesinden Bülent Şanlıkan’ın haberine göre polis ve bilişim uzmanları Etlik’teki Turgut Özal Üniversitesi binasında bulunan özel bir odada inceleme yaparken bilgisayara giren farklı bir bağlantıya rastladı.  Hat üniversitenin internet ağından bağımsız çekilmişti.

Sorular bilgisayara aktarılıyor

Haberde daha sonra olanlar şöyle anlatıldı: “Hattın ucunun nereye vardığını araştıran polis günlerce süren uğraşlar sonunda 12 kilometre ötede bulunan ÖSYM Başkanlığı’na ulaştı. Yapılan incelemede hattın ucunun ÖSYM’de sınav sorularının hazırlandığı odaya ulaştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında FETÖ’nün bu hat sayesinde yıllarca ÖSYM’nin düzenlediği sınavların sorularını günler öncesinden hat üzerinden Turgut Özal Üniversitesi’ndeki bilgisayarlara aktardığı saptandı. Örgütün soruları üniversitede oluşturduğu ekip aracılığıyla sınava girecek örgüt üyelerine ulaştırdığı saptandı.”