Otobüs biletleri uçtu… Öğrenciler için Soyer devreye girdi: 'Eve dönüş bileti bizden'

TAKİP ET

Kurban Bayramı öncesi artan otobüs fiyatları yüzünden seyahat etmekte zorlanan üniversite öğrencilerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den destek geldi. Soyer, 'Üniversitede okuyup ailesine kavuşmakta zorlanan 3403 gencimizin dönüş bileti için 350 TL destekte bulunacağız' dedi. 

Begüm Burçak GÜNAY - GERÇEK HABERCİ- Akaryakıta gelen yüksek oranlı zamlar iğneden ipliğe her şeyin fiyatının yükselmesine neden olurken; bu durumdan en çok etkilenenlerden biri de seyahat sektörü oldu. Son 4 ayda bilet fiyatlarına yaklaşık yüzde 30 zam geldi.  Zamlardan ise en çok yine üniversitede okuyan öğrenciler etkilendi. Kurban Bayramı için memlekete dönmek isteyen öğrenciler bilet fiyatlarına isyan etti. Öğrencilerin isyanına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer duyarsız kalmadı. Soyer, üniversitede okuyup ailesine kavuşmakta zorlanan 3403 öğrenciye dönüş bileti için 350 TL destekte bulunacaklarını açıkladı. 
Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  “Üniversitede okuyup ailesine kavuşmakta zorlanan 3403 gencimizin dönüş bileti için 350 TL destekte bulunacağız. Daha fazla gencimize ulaşabilmemiz için tüm hemşehrilerimizi bu dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.