"Öz evlatlarınıza bu kötülüğü yapmayın diyoruz"

TAKİP ET

CHP'de 9-10 Mart tarihinde yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde, 48 milletvekili 'Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik Türkiye' başlığıyla ortak bir açıklama yaptı. 48 milletvekilinden biri olan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 'Öz evlatlarınıza bu kötülüğü yapmayın diyoruz' dedi.

 

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-  Aralarından son kurultayda genel başkanlığa adaylığını koyan Muharrem İnce ile “Sol manifesto” adı altında bir çağrı yayımlayan Selin Sayek Böke ile İlhan Cihaner’in de bulunduğu 48 milletvekili, 9-10 Mart’ta yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde “Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik Türkiye” başlığıyla ortak bir açıklama yaptı. İzmir’den ise 6 vekil var. Bunlar; Mustafa Ali Balbay, Selin Sayek Böke, Atila Sertel, Ali Yiğit, Zeynep Altıok ve Tacettin Bayır.

Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Bayır, ön seçimin kaldırılmamasıyla ilgili kapalı grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na düşüncelerini ifade ettiklerini belirterek, “‘Eğer ön seçimi kaldırırsanız; herkes lacivert takım elbiselerini giyer, tıraşını olur ve Genel Merkeze gelir. Genel Merkezde ana-baba günü olur. Biz bunları geçmiş yıllarda gördük. Bizim Anadolu’ya açılmamız lazım’ şeklinde düşüncelerimizi paylaştık.  Öz evlatlarınıza bu kötülüğü yapmayın diyoruz. Bakalım ne olacak” şeklinde konuştu.

“48 VEKİLLE BAKTIĞIMIZDA TÜM ANADOLU’YU KAPSIYOR”

Tüzüğün CHP’de herkese lazım olduğunu ifade eden Bayır, “İmza atan vekillerin hepsi karışık.  Açıklamamızda çok net konular var. Hep yerel yönetimlerde, hem milletvekilleri seçimlerinde tüm üyeyle ön seçim istiyoruz. Belediye başkanlıkları içinde böyle olmasını istiyoruz. Tabii kabul edilir edilmez onu bilemem. Kabul göreceğini düşünüyorum. 48 vekille baktığımızda tüm Anadolu’yu kapsıyor” diye konuştu.

“KAZANILMIŞ DEMOKRATİK HAKLARIMIZI GERİ VERMEYE NİYETİMİZ YOK”

Bayır, “İzmir’de 16 yıl aradan sonra önümüze sandık konuldu. 1999 yılından sonra 2015 yılında önümüze sandık konuldu. Cumhuriyet’in kalesi olan İzmir’de bile 16 yıl aradan sonra ön seçim yapıyorsan, bu düşünülmesi gereken bir konu. Benim İl Başkanı olduğum dönemdeki Tüzük Kurultayı’nda parti içi demokrasi adına ön seçim yapılmasıyla ilgili kazanımlar elde etmiştik. Şimdi bu kazanımlar 2016’daki Tüzük çalışmasında ve bugün ki Tüzük çalışmasında geri almaya çalışıyorlar. Biz bu kazanılmış demokratik haklarımızı geri vermeye niyetimiz yok. Burada bütün Kurultay Delegelerinin bunu tartışmasını istiyoruz”

“GENEL MERKEZ ANA-BABA GÜNÜ OLUR”

Kapalı grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na düşüncelerini söylediklerini dile getiren Bayır, “ ‘Seçilmiş olan milletvekillerinde ön seçimden gelen arkadaşlar saha çalışması yapıyorlar. Bu açık bir şekilde görünüyor. Kusura bakmayın ama çoğu Genel Merkez’de çalışıyor saha da yok. Eğer ön seçimi kaldırırsanız; herkes lacivert takım elbiselerini giyer, tıraşını olur ve Genel Merkeze gelir. Genel Merkezde ana-baba günü olur. Biz bunları geçmiş yıllarda gördük. Bizim Anadolu’ya açılmamız lazım’ şeklinde düşüncelerimizi paylaştık.  Öz evlatlarınıza bu kötülüğü yapmayın diyoruz. Bakalım ne olacak” diye belirtti.

“HALKTAN KAÇARAK İKTİDAR OLUNABİLİR Mİ?”

Son olarak Bayır, şunları kaydetti: Parti tabanı kendi demokratik haklarını istiyor. Kendisinin hatırını soran milletvekili ve belediye başkanı istiyor. Telefonları bile açmayan milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, il başkanları istemiyor. Bu şekilde nasıl iktidar olunacak. Halktan kaçarak iktidar olunabilir mi?