Özdağ'dan Soylu'ya 'Yeni parti kuracak' iddiası

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeni bir parti kurmak için çalışma yürüttüğünü iddia ederek, "Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara'da ve İstanbul'da hâlâ iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun, bunu biliyoruz. Özellikle ABD ile ilişkilerde eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'nı, ABD Büyükelçiliği'yle ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapmasıyla görevlendirmişsin" açıklaması yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendiği bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı.

Özdağ, Soylu'nun yeni bir parti kurmak için çalışma yürüttüğü iddia etti. "Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara’da ve İstanbul’da hâlâ iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun, bunu biliyoruz" diyen Özdağ, "Özellikle ABD ile ilişkilerde eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’nı, ABD Büyükelçiliği’yle ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapmasıyla görevlendirmişsin. Tabii bu temaslar, devletin istihbarat örgütleri tarafından haber alınmış ve Erdoğan’a bildirilmiş. Emniyet Genel Müdürü, Erdoğan’dan aldığı talimatla ABD Büyükelçiliği ile ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış” ifadelerine yer verdi.